Yanis Varoufakis - Globální Minotaurus

Globální Minotaurus:  Amerika, Evropa, krize a budoucnost globální ekonomiky

Nakladatel: Rybka Publishers 2013
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

V jednom z bezesporu nejobjevnějších a nejpodnětnějších politicko-ekonomických děl současnosti mezinárodně uznávaný řecký ekonom Yanis Varoufakis podává nekonvenční erudovaný výklad oné globální tragédie, kterou je krize, jež vypukla roku 2008 a přetrvává dodnes. Jaké jsou její historické kořeny a souvislosti? Co způsobilo krach systému, který...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

V labyrintu krize

"Řecký ekonom Yanis Varoufakis ukazuje, že hospodářská krize nepřejde, jak mnozí tvrdili, sama od sebe. Jeho kniha Globální Minotaurus je strhujícím čtením o změnách v celosvětovém uspořádání, chybějících politických vizích a dravčím způsobu vládnutí... Globální Minotaurus je zkrátka kniha, která jde k jádru věci a v českém prostředí je zvlášť potřebná. Patří k tomu nejlepšímu, co tu k danému tématu vyšlo. Kdyby si aspoň něco z toho, co Varoufakis kritizuje, vzali mocní k srdci, snad bychom konečně spatřili světlo na konci tunelu. Ne jen blikající žárovku."

Optimismus došel: Čím nakrmit globálního Minotaura?

(...) Ovládala posledních čtyřicet let světovou ekonomiku skrytá mytická stvůra? A jsme na tom snad ještě hůře poté, co byl netvor smrtelně zraněn? Máme šanci na troskách vzešlých ze současné krize zahlédnout obrysy nějaké pevné budoucnosti? Nebo nás čeká jen nejistota, zmatek a ponížení? Provokativní a originální pohled na globální ekonomiku a politiku přináší řecký profesor ekonomie Yanis Varoufakis v knize Globální Minotaurus, která poté, co vzbudila celosvětový ohlas, právě vychází i česky. (...) Varoufakisovu knihu je možné číst jako osobitý výklad dějin a logiky kapitalismu.

Fundovaný pohled na krizi pro všechny, kdo se nemíní spokojit s vysvětleními o "chřipce, která odezní"

(...) Nakladatelství Rybka Publishers přišlo na český trh s druhým, rozšířeným vydáním knihy řeckého profesora Yanise Varoufakise opírající se o metaforu Globálního Minotaura. Globálním Minotaurem jsou míněny vlastně globální nerovnováhy (což by neznělo tak dobře), které jsou podle autora osou současných problémů. Kniha je čtivá a psaná srozumitelným jazykem, takže se do ní mohou s chutí zakousnout i neekonomové. Hned jedna z prvních částí knihy: ,Šest vysvětlení, proč se to stalo' (myšleno Velká recese) čtenáře „chytne“ svou břitkostí, odborností i sarkasmem.(...) Knihu Globální Minotaurus lze doporučit všem, kteří se zajímají o (nejen) ekonomické dění kolem sebe a nemíní se spokojit s vysvětleními o ,chřipce, která rychle odezní'. Fundovaný a srozumitelně podaný Varoufakisův pohled rozhodně stojí za přečtení a přemýšlení.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Globální Minotaurus
Autor:
Varoufakis, Yanis
Nakladatel:
Rybka Publishers
EAN:
9788087067093
ISBN:
978-80-87067-09-3
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Originál:
The Global Minotaur: America, Europe and the Future Global Economy
Překlad:
Převrátil, Rudolf
Popis:
1× kniha, vázaná, 280 stran, česky
Rozměry:
14 × 21 cm
Rok vydání:
2013 (1. vydání)