Iveta Svobodová - Stíny minulosti

Stíny minulosti: Případy emeritního poldy

Nakladatel: JaS 2013
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

Luboš Neuman, kterého někteří čtenáři znají z předchozích pátrání (třeba Postavení mimo hru z roku 2009), musel odejít do důchodu, zdraví tomu tak chtělo. Jeho žena Alena se těší, že konečně bude klid. Jenže to by si nesměla vzít Luboše. Bez oka mrknutí si pořídil vysněnou vilu u jezera a spustil práce na otevření penzionu a hospody. Zdá se, že z...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Ke knize jsem přišla takzvaně jako slepý k houslím, tuším jako nějaký dárek, a tak jsem od ní příliš nečekala. Byla jsem ale příjemně překvapená, kniha se četla lehce, hrdinové byli sympatičtí, příběh, byť místy trochu ideální, má spád, prostě perfektní knížka na dovolenou. Kdo hledá nějakou klasickou českou detektivku na odreagování bez potoků krve, tohle je to pravé.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Když jde polda do důchodu

(...) V novém příběhu se hlavní hrdina poněkud namnožil, nejde o jednoho člověka, ale o celou skupinu lidí okolo čerstvého důchodce a bývalého policisty Luboše Neumanna, která se postupně nabaluje jako sněhové koule. Přesto se dá říct, že ústřední roli hrají Neumann a jeho bývalá kolegyně Kamila. Autorčin emeritní polda si na stará kolena pořídil přepychovou vilu v blíže neurčeném stavu, aby z ní udělal penzion. Zřejmě tak učinil proto, že mu nestačila nedávná hospitalizace a rád by zažil něco opravdu vzrušujícího, jako je renovace starého objektu. Nechme však stranou Neumannovu motivaci, jak se brzy ukáže, bude veliký dům opravdu potřebovat. (...) Předchozí autorčinu knihu jsem charakterizoval jako romantickou detektivku, o té současné lze říci to samé. Nechci však na tuto skutečnost poukazovat jako na vadu, pouze jako na vlastnost.

Stíny minulosti: Iveta Svobodová má dar zaujmout

Iveta Svobodová má dar zaujmout. Stíny minulosti z cyklu Příběhy emeritního poldy jsou knihou napsanou přesně pro tu náladu, kdy se člověku nic nechce a nejraději by zalezl do postele s knížkou. A tohle je jedna z knih, která vám udělá společnost ve stavu „na duši nic moc“. (...) Příběh je napsaný srozumitelnou češtinou, která vychází z běžného života. Bez vulgarit a ohavností vám slova plynou do hlavy úplně sama a bez zaškobrtnutí. Kapitoly jsou tak poutavé, že vám nedovolí knížku odložit. Sama jsem to zažila. Nechtělo se mi přestat, potřebovala jsem vědět, co bude dál, protože kapitola končila buď otazníkem, anebo tak napínavě, že nebylo možné se odtrhnout.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Stíny minulosti
Autor:
Svobodová, Iveta
Nakladatel:
JaS
EAN:
9788087654002
ISBN:
978-80-87654-00-2
Doporučená prodejní cena:
99 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 184 stran, česky
Rozměry:
13,7 × 20,7 cm
Rok vydání:
2013 (1. vydání)