Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Naučná> Společenské vědy> Sociologie>kniha Něco se muselo stát

Obálka titulu Něco se muselo stát

Něco se muselo stát

Nová kniha proměn

Miroslav Bárta, Václav Bělohradský, Petr Drulák, Jan Keller, Václav Moravec, Jiří Přibáň, Jan Sokol a Václav Cílek (ed.)

Popis: 1× kniha, brožovaná, 496 stran, 20 × 20 cm, česky - více

Běžná cena: 398 Kč
U nás ušetříte: 40 Kč (10 %)
Naše cena dnes: 358 Kč

Cena je včetně DPH 10 %
(Cena bez DPH činí 325 Kč)

Jaké bude vaše poštovné?
Zavřít

Poštovné

Pro zásilky po České republice si můžete vybrat z těchto způsobů doručení (ceny vč. DPH):

Česká pošta

Poštovné pouze 65 Kč - balík do ruky.

Kurýrní služba PPL

Poštovné pouze 65 Kč, doručení do 1 pracovního dne od expedice.

Osobní odběr

Nabízíme osobní odběr ve všech našich kamenných prodejnách (20 Kč). V centrálním skladu v Horoměřicích je vyzvednutí zdarma. Využít můžete také síť výdejních míst Zásilkovny (34 Kč).

Zásilky do zahraničí

Poštovné závisí na způsobu dopravy a hmotnosti zásilky. Cenu se dozvíte před dokončením objednávky.


Více o možnostech plateb a doručení

Mám zájem
Rozebráno
Rozebráno
Titul je vyprodaný.
Zde zjistíte dostupnost na prodejnách
Zavřít

Tento titul si můžete zakoupit i v těchto knihkupectvích (za běžnou cenu bez internetové slevy):


Stav skladu v knihkupectvích bez záruky, kontaktujte prosím knihkupectví a knihu si rezervujte.

Info OKO

Anotace

Václav Cílek jako editor a spoluautor navazuje na úspěšnou knihu Tři svíce za budoucnost. Ke spolupráci přizval znovu respektované české sociology, filosofy, publicisty, psychology, historiky, přírodovědce, i další autory, kteří se zabývají vyhlídkami na život v dočasném chaosu, mj. Miroslava Bártu, Václava Bělohradského, Petra Druláka, Vladimíru Dvořákovou, Cyrila Höschla, Petra Hrušku, Jana Kellera, Jeronýma Klimeše, Stanislava Komárka, Václava Moravce, Jiřího Přibáně, Jana Sokola, Ondřeje Šteffla, výtvarníky Veroniku Bromovou, Františka Skálu či Jiřího Slívu.

„Nevíme, co bude tmelit budoucí společnost, ale jsme si vědomi toho, že cement současného světa se drolí. Díváme se kolem sebe a máme pocit, že neexistuje nějaký určitý směr, kudy se lidé, politické strany či celé komunity pohybují, ale že spíš chvíli jdeme někam, a pak poslušni spíš okamžiku než nějakého cíle zase jinam. Doba už je taková, ale přesto potřebujeme porozumět tomu, kde jsme, a pokoušíme se odhadnout, kam jdeme.“

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Něco se muselo stát

  • Nakladatel: NOVELA BOHEMICA
  • ISBN: 978-80-87683-36-1, EAN: 9788087683361
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 496 stran, 20 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 20 × 20 cm
  • Rok vydání: 2014 (1. vydání)

Recenze

Recenze Oka

Mimořádný zájem o dva sborníky esejů

Na Kosmasu mají čtenáři každodenní přehled o tom, které knihy se nejvíc prodávají. Od začátku roku se na předních místech (několik dnů dokonce na prvním i druhém) držely dva svazky esejů, což muselo překvapit i velké optimisty a fandy na náročnější čtení. Jde o svazky, které editorsky připravil Václav Cílek.
Tomáš Weiss 3.3.2015

Ten už dokonce předloni vydaný se jmenuje Tři svíce za budoucnost a ten, který vyšel před Vánoci Něco se muselo stát. Obě ty knihy mají ambici alespoň v útržcích popsat svět, ve které žijeme. Ve vší rozkouskovanosti a těžké uchopitelnosti. Jak píše Václav Cílek - něco se v našem světě mění - ze všeho nejvíc možná vztahy. Jenže ty se odehrávají v kulisách konkrétního, ale rychle se proměňujícho světa. Tak rychle, že už to pomalu nestojí ani za to snad nějak popisovat. A nebo ano, ale pak to chce vzdát se touhy po celostním popisu v jednom... více

Recenze v Médiích

Cílek, Václav (ed.): Něco se muselo stát. Nová kniha proměn

Jan Lukavec, iLiteratura, 1.12.2014
Publikace Něco se muselo stát podává jakousi mnohohlasou zprávu o stavu současného světa. Má formu abecedně řazených hesel, takže vzbuzuje dojem aktuální, živě podané a tematicky velmi pestré encyklopedie současnosti. Doporučit se dá každému, kdo chce číst o proměnách, jimiž procházíme. A pak snad ještě manželkám sexuálně frustrovaných mužů.

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Hodnotili 2 uživatelé, zatím žádné recenze,

Miroslav Bárta

Prof. Mgr. Miroslav Bárta, Dr., (1969), egyptolog a archeolog, vedoucí českých archeologických expedic v Egyptě a Súdánu, ředitel Českého egyptologického ústavu FF UK a zakladatel thinktanku Komplexní společnosti.

Václav Bělohradský

Petr Drulák

Jan Keller

Václav Moravec

Jiří Přibáň

Jan Sokol

Václav Cílek

Václav Cílek (* 11. května 1955)
geolog, klimatolog, spisovatel a popularizátor vědy. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy univerzity, obor geologie ložisek. Přestože se ve své práci zabývá především změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře, religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů. Za Krajiny vnitřní a vnější a Makom. Kniha míst byl vyznamenán cenou Toma Stopparda za rok 2004. V roce 2007 získal Cenu ministra životního prostředí „za výrazný přínos k popularizaci české vědy, zejména geologie a klimatologie“. V roce 2009 mu byla udělena cena VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových za to, že „svým dílem významně rozšířil lidský obzor, poukázal na méně známé jevy a souvislosti, napomohl včlenit výsledky vědy do obecné kultury a prohloubil alternativy lidského pohledu na svět, kosmos a základní otázky bytí.“

Výběrová bibliografie:

Píseň pro odcházející duši, 1997
Krajiny vnitřní a vnější, 2002, druhé, doplněné vydání 2005
Makom. Kniha míst, 2004, druhé, doplněné vydání 2007
Mrtvá kočka. Sbírka zenových říkadel, básniček a překážek, 2002 (ed.)
Deset obrazů krocení býka, 2004 (ed.)
Tsunami je stále s námi, 2006
Borgesův svět, 2007
Nejistý plamen, 2007, druhé, doplněné a aktualizované vydání 2008 (spolu s Martinem Kašíkem)
Dýchat s ptáky, 2008
Orfeus. Kniha podzemních řek, 2009
Archeus. Fragment radostné vědy o trpaslících, 2010
Obraz krajiny. Pohled ze středních Čech, 2011 (s kolektivem autorů)

 
zavřít