Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Zdraví a životní styl> Kuchařky a nápoje> Ostatní kuchařky>kniha Dějiny jídla ve 100 receptech

Dějiny jídla ve 100 receptech

William Sitwell

Popis: 1× kniha, vázaná, 360 stran, 16,5 × 23,5 cm, česky - více

Běžná cena: 689 Kč
U nás ušetříte: 103 Kč (15 %)
Naše cena dnes: 586 Kč

Cena je včetně DPH 10 %
(Cena bez DPH činí 533 Kč)

Jaké bude vaše poštovné?
Zavřít

Poštovné

Pro zásilky po České republice si můžete vybrat z těchto způsobů doručení (ceny vč. DPH):

Česká pošta

Poštovné pouze 65 Kč - balík do ruky.

Kurýrní služba PPL

Poštovné pouze 65 Kč, doručení do 1 pracovního dne od expedice.

Osobní odběr

Nabízíme osobní odběr ve všech našich kamenných prodejnách (20 Kč). V centrálním skladu v Horoměřicích je vyzvednutí zdarma. Využít můžete také síť výdejních míst Zásilkovny (34 Kč).

Zásilky do zahraničí

Poštovné závisí na způsobu dopravy a hmotnosti zásilky. Cenu se dozvíte před dokončením objednávky.


Více o možnostech plateb a doručení

Přidat do košíku
Skladem
Skladem
Expedujeme do 1 pracovního dne.
Zde zjistíte dostupnost na prodejnách
Zavřít

Tento titul si můžete zakoupit i v těchto knihkupectvích (za běžnou cenu bez internetové slevy):


Stav skladu v knihkupectvích bez záruky, kontaktujte prosím knihkupectví a knihu si rezervujte.

SklademInfo OKO

Alternativní verze titulu Dějiny jídla ve 100 receptech

Dějiny jídla ve 100 receptech Elektronická kniha česky 248 Kč

Anotace

Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Dějiny jídla ve 100 receptech

Zařazeno v odděleních

Zařazeno v tématických nabídkách

Recenze

Recenze Oka

Knižní pól Zdenko Pavelky

V pravidelném rytmu pročesává literární redaktor a publicista Zdenko Pavelka knižní terén. Referuje o něm vždy v sobotu na Českém rozhlasu 3 - Vltava, o pár dnů později na OKU.
Zdenko Pavelka 29.12.2014

Knižní pól 20. 12. 2014

Pokud hledáte jako vánoční dárek velkou a krásnou knihu o českých dějinách, doporučuji vaší pozornosti monumentální dílo jedenadvaceti českých historiků Husitské století. Tahle výpravná publikace ohlašuje i jedno z nejvýznamnějších výročí roku 2015 - mučednickou smrt Jana Husa v Kostnici před šesti sty lety.

Téměř osmisetstránkové dílo navazuje edičně na dva předchozí svazky Přemyslovci a Lucemburkové, ale také na dílo Františka Šmahela.... více

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Nejlepší, co jsem kdy četla na toto téma

Renata, 13.6.2015

(Toto je kvalitní recenze - 1 hlas)
Když úplně pominu detailním, strhujícím způsobem zpracovanou historii lidstva z hlediska jídla, nesu si z této knihy ještě zrnitá slova autora, který děkuje všem kolem sebe, především své rodině, protože než tuto knihu, ba až encyklopedii vyplodil, stálo to jeho ženu mnoho promarněných víkendů, kdy jen rozcuchaný, hladový a mrzutý vycházel ze své pracovny pro kus něčeho k snědku. Víc nic.
Tak přesně tak si představuji, že pracoval.
Protože dílo, které za ním zůstalo, se dá bez zbytečných příkras nazvat šperkem mezi kuchařkami a šperkem mezi historickými knihami.

William Sitwell

 
zavřít