Ke stažení Info OKO

Jednooký králík

Nakladatel: Panteon 2014
Ihned
149 Kč

Anotace

Druhý román držitele ceny Nejlepší švédský krimiromán roku 2013.

V údolí za městečkem, kde David strávil dětství, stojí opuštěný dům. Společně s pěti přáteli tu teď David tráví dlouhé letní dny - slunce, grilování, pití, sex a páchání krádeží. Kradené zboží ukrývají v domě. V malé skupině ale postupně narůstají rozbroje, pod povrchem to vře. Co...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Asi jsem tuto knihu nepochopil, protože nic co je v anotaci napsáno jsem při čtení nenašel. Pořád jsem čekal, že něco přijde, něco závratného, něco nečekaného, něco napínavého a pořád nic. Možná kdybych byl o 15 let mladší, tak mě bude bavit alespoň nezávislost, spokojenost a zvrácenost postpubertálních postav příběhu.
Kniha naprosto zklamala. První půlka ještě jakž takž napínavá a čtivá, vcelku mě dokázala udržet v očekávání, že děj se rozběhne a za vší tou triviálností bude nějaké rafinované pozadí. A pak už jen nuda šeď šeď. Nevěrohodný a nesmyslný postup policie mě vyloženě iritoval. Bestseller? Nechápu!

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kde králíci dávají nedobrou noc

Jako tragický příběh opožděného dospívání funguje nejlepší švédský krimiromán roku 2013 docela dobře. Ale jako krimi selhává: zápletka je nevěrohodná a průběh vyšetřování naivní. Což je u vystudovaného kriminologa zvláště překvapivé.
Celá recenze

Víc než detektivka

Nuda, lenost, nezájem. Přemíra svobody bez vědomí povinnosti. To jsou choroby, jež ničí hrdiny románu JEDNOOKÝ KRÁLÍK víc než drogy nebo pistole. Christoffer Carlsson je zjevení. Skoro jako by se někdo z kluků od Take That dal na spisovatelskou dráhu a předtím si střihl pár semestrů psychologie či filozofie. (...) Jednooký králík je podobně jako třeba Eugenidovy Sebevraždy panen svědectvím ve stylu Americké krásy. To, co se při prvním pohledu zvenčí jeví jako záviděníhodná kvalita, je jen pozlátkem natřená měšťácká přetvářka, pod níž lezou červi. Jenomže švédský Dalen není americký Detroit. Je mnohem blíž, než by se mohlo zdát.

Magazín OKO

Knižní výběr 11
Aktuality

Knižní výběr 11

Christoffer Carlsson: Jednooký králík

Je skoro až trapné psát o další severské krimi, obzvláště když každá druhá má na sobě zvolání o nejlepší ...

 |  Tomáš Fojtík

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Jednooký králík
Autor:
Carlsson, Christoffer
Nakladatel:
Panteon
EAN:
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Originál:
Den enögda kaninen
Překlad:
Kaprová, Linda a Švolbová, Hana
Popis:
Elektronická kniha, 364 stran, bez zabezpečení DRM, 0,5 MB ePUB ePUB, 0,8 MB Mobi Mobi, 4,3 MB PDF PDF, 3,5 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2014