Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Krásná literatura> Próza> Světová próza>Elektronická kniha Zmrzlinové sedmé nebe

Zmrzlinové sedmé nebe [E-kniha]

Abby Clementsová

Popis: Elektronická kniha, 272 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky - více

Naše cena dnes: 198 Kč

Cena je včetně DPH 21 %
(Cena bez DPH činí 164 Kč)

Přidat do košíku
Darovat
Help
Když objednáte zboží jako dárek, ve formuláři vložíte emailovou adresu, na kterou zašleme dárkový e-mail s kódem. S tímto kódem si obdarovaný u nás na Kosmas.cz dárek vyzvedne.
Více informací o nákupu dárku
Ihned
Ihned
K dispozici pro okamžité stáhnutí
Ke staženíInfo OKO

Alternativní verze titulu Zmrzlinové sedmé nebe

Zmrzlinové sedmé nebe Kniha, vázaná česky 253 Kč

Anotace

Zmrzlinové sedmé nebe je kniha o sesterské lásce a hlavně o životě, jaký je. Děj se roztáčí v okamžiku, kdy sestrám Anně a Imogen zemře babička Vivien, která vlastnila cukrárnu. Pro Vivien byla tato cukrárna splněným snem, něčím, co si po svém hýčkala a kde se mohla realizovat. Šlo o velmi hodnou paní, na její dobrosrdečnost nedalo dopustit celé brightonské pobřeží a jejím přáním bylo, aby cukrárna připadla právě jejím vnučkám – Anně a Imogen. Před sestrami je nelehké rozhodnutí, kterému obětují velkou část svého života. Jedná se o běh na dlouhou trať, který je stěžován různými starostmi s rodinou i láskou. Nemusíte se však bát, že by šlo o nějaké drama, vše je popsáno lehce a mile, že jen fandíte a sníte o vlastní cukrárně s podobně lahodnými pochoutkami. Kniha je členěna na tři velké části a dále na kapitoly, což jen podporuje čtivost. Navíc po přelouskání necelých 300 stránek vás čeká překvapení v podobě několika receptů na zmrzliny, které jsou doplněny i srozumitelnými postupy. Nejedná se o žádné recepty ze šuplíku, ale od majitelů cukrárny ve Walesu.

O autorce: Původně redaktorka v nakladatelství žije nyní se svým partnerem v severním Londýně. Miluje lenivé neděle, filmy z osmdesátých let a jezevčíky. O svých knihách říká: „Píšu romány nabité srdečností, přátelstvím a romantikou – příběhy, do nichž se na chvíli můžete zachumlat a zapomenout na svět kolem. A vždycky si říkám, že odráží skutečný život – jen v trochu slunečnější verzi!“

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Zmrzlinové sedmé nebe

  • Nakladatel: Argo
  • EAN: 9788025712542
  • Originál: Vivien’s Heavenly Ice Cream Shop
  • Překlad: Pěnčíková, Magda
  • Popis: Elektronická kniha, 272 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky
  • Rok vydání: 2014

Zařazeno v odděleních

Zařazeno v tématických nabídkách

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

O podnikání ve zmrzlině

S. A. Fraňková, Knižní novinky, 1.9.2014

(Toto je kvalitní recenze)
Sladce růžová obálka možná svádí k představám, že jde o stejně přeslazený román, ale chyba lávky. Zmrzlinové sedmé nebe je totiž úplně něco jiného než byste čekali – totiž v podstatě příběhem o začátku a peripetiích jednoho podnikání. O nalezení té pravé parkety kde se realizovat a tím pádem i smyslu života. A dlužno dodat je to také trochu o obnovení rodinných vztahů. I když sladké to je také – pokud vezmeme do úvahy, že předmětem podnikání je cukrárna a výroba zmrzliny (a jelikož je dnes zvykem všude přikládat recepty, několik jich najdete v závěru knihy i tady), ale ta na druhou stranu může být i slaná.
Zmrzlinové sedmé nebe Abby Clementsové (vydalo Argo v překladu Magdy Pěnčikové) patří k těm prvotinám, které mají kromě nápadu i velmi pokročilý styl psaní, což znamená docela košatý, ale zároveň ne rozmáchlý, že by se příběh autorovi ztrácel nebo sypal. Za sebe mohu říct, že Abby Clementsová začala výborně. Ve Zmrzlinovém sedmém nebi se příběh drží v těch mezích, kde má a pokud se píše o provozu cukrárny, spisovatelka ví, o čem píše (což dokládá i douška na konci knihy – inspiraci čerpala u opravdových zmrzlinářů firmy Heavenly). Jinak se zdá, že touto knihou nakladatelství Argo otevřelo jakousi pomyslnou edici, kterou by Angličané nazvali příběhy „Kitchen table talent“. Česky to nezní tak dobře, ale znamenalo by to příběhy „talentů od kuchyňského stolu“. Což může být doslova hospodyňka, která netušila co v ní dříme a čím se může nejen uživit, ale dokonce proslavit (takovou knihu by mohla napsat třeba Blanka Milfajtová), ale nemusí kvůli tomu nutně sedět doslova doma v kuchyni. Objevit vlohy pro něco jiného, než čím se živí může i úspěšná manažerka. Znamená to, že někdo u sebe objeví nečekané skryté vlohy pro něco, co nečekal a nebo sebere odvahu a uchopí výzvu, která se objeví. Jinak řečeno je to talent, který objevil svůj opomíjený potenciál, a srdnatě se pustil do podnikání. Podobně jako hrdinka Zmrzlinového sedmého nebe, Anna. Úspěšná manažerka, kterou právě povýšili. Jenže shodou okolností zrovna jí a její sestře, která pro změnu radši než v Anglii žije na plážích v Thajsku, spadne do klína nečekané dědictví. Totiž cukrárna. To je na jednu stranu úžasná příležitost, ale představuje také závazek, starosti a hlavně stres. Neboť každý podnik musí přece jen vydělávat (pokud nemáte v záloze bohatého sponzora/manžela).
Cukrárna v Brightonu sice stojí na pobřežní promenádě, ale dávno není tím čím bývala a aby obě dvě sestry uživila, bude třeba vymyslet něco, co přitáhne nové, resp. vůbec nějaké, zákazníky. Znamená to zrekonstruovat interiér, vymyslet nabídku a zaujmout. Každá ze sester na to jde po svém a přinese společnému podniku něco jiného. Obě však vsadí na zmrzlinu. Imogen obstará a zprovozní starou zmrzlinářskou dodávku, se kterou začne prodávat zmrzlinu po festivalech (aby se vydělaly nějaké peníze a aby se zároveň upozornilo na obchod), Anna, kterou vlastně vždycky bavilo vaření a pečení se s radostí vrhne do vymýšlení nových receptur a aby se naučila jak na zmrzlinu, jede až do Itálie, kam se přihlásí do kurzů výroby zmrzliny.
Zmrzlinové sedmé nebe tak je chytrý román, který může být zároveň i inspirací. Pokud bychom byli ve čtenářském klubu – otázky by mohly znít takto: dělám skutečně co mě baví, co vlastně opravdu umím a nebo – kdybych měla podnikat sama na sebe co by to bylo. A tak dále. Jistě otázky více než podnětné. Zmrzlinové sedmé nebe si pravděpodobně přečte rád ten, kdo: podniká ve zmrzlině, cukrovinkách nebo uvažuje o vlastní kavárně; kdo byl v Brightonu a líbilo se mu tam; kdo byl v Thajsku a líbilo se mu tam; kdo byl v Itálii a zamiloval se tam; kdo má dobře placenou ale nudnou práci v kanceláři a chtěl by podnikat; a kdo ještě nenašel toho pravého (pravou), byť si to myslí.
Čemu se to může podobat: Trochu mi to připomnělo romány Katie Ffordeové, které se vyznačují právě těmi novými začátky a podnikáním. Nebo třeba knihu Místo pro mě Roberta Westalla. Jinak v Argu už vyšla další kniha z této pomyslné „řady“ – Báječný krámek s čokoládou od Jenny Colganové.

Oko Kosmasu

Rádio Kosmas

Miloň Čepelka 23.7.2015

Abby Clementsová

 
zavřít