Émile Zola - Nana

Nana

Nakladatel: Omega 2014
Nana

Nana

359 Kč
Skladem
359 Kč
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Nana je devátou knihou série Rougon-Macquartové a volným pokračováním románu Zabiják. Nana je příběh dívky z lidu, která si svou krásou podmaňuje muže a využívá je, díky své kráse se dostává z ulice až na samý vrchol společnosti.
Émile Zola, představitel naturalismu 19. století, zde vykresluje život a mravy tehdejší společnosti, život bohatých a chudých ukazuje ve velkém kontrastu.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Kurtizána Nana vás zavede do Paříže a seznámí nás se zhýralou pařížskou společností, obzvláště v jejích vyšších vrstvách – bankéři, hrabata, velkopodnikatelé… Všichni jdou po penězích a krásných ženách, až toho jedna z nich využije a bude si s nimi hrát jako kočka s myší. Klasika z roku 1880, která je na svou dobu poměrně odvážná.

...
Více
Přečetl jsem všechny Zolovy knihy a je to asi můje nejoblíběnejší klasik, ale Nana mě jako jediná kniha moc nebavila. Měl jsem problém ji dočíst, ale vydržel jsem, protože podle mnohých naopak patří k jeho nejlepším dílů. Podle mě ne, doporučuji spíš Germinal, U štěstí dam, Rozvrat, Země.
Nana jako modla všech mužů. Nana jako nestoudná děvka, která se prochází po hlavách pařížanů a vlastní tíhou drtí vše, čeho se dotkne. Tak by se dala shrnout celá kniha. Zola je dobrý autor, ovšem zdá se mi příliš jednotvárný. Jeho knihy jsou psané jako přes kopírák a jak čtete jednu za druhou, říkáte si, že by se vše dalo shrnout do krátké...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nana
Autor:
Zola, Émile
Nakladatel:
Omega
EAN:
9788073901868
ISBN:
978-80-7390-186-8
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Překlad:
Dapeciová, Božena
Popis:
1× kniha, vázaná, 368 stran, česky
Rozměry:
14 × 20,5 cm
Rok vydání:
2014 (1. vydání)