Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Zdraví a životní styl> Kuchařky a nápoje> Ostatní kuchařky>Elektronická kniha Dějiny jídla ve 100 receptech

Dějiny jídla ve 100 receptech [E-kniha]

William Sitwell

Popis: Elektronická kniha, 360 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky - více

Naše cena dnes: 248 Kč

Cena je včetně DPH 21 %
(Cena bez DPH činí 205 Kč)

Přidat do košíku
Darovat
Help
Když objednáte zboží jako dárek, ve formuláři vložíte emailovou adresu, na kterou zašleme dárkový e-mail s kódem. S tímto kódem si obdarovaný u nás na Kosmas.cz dárek vyzvedne.
Více informací o nákupu dárku
Ihned
Ihned
K dispozici pro okamžité stáhnutí
Ke staženíInfo OKO

Alternativní verze titulu Dějiny jídla ve 100 receptech

Dějiny jídla ve 100 receptech Kniha, vázaná česky 586 Kč

Anotace

Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.

VELIKOST SOUBORU EPUB JE 15 MB. VELIKOST SOUBORU PDF JE 14 MB.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Dějiny jídla ve 100 receptech

Recenze

Recenze Oka

Knižní pól Zdenko Pavelky

V pravidelném rytmu pročesává literární redaktor a publicista Zdenko Pavelka knižní terén. Referuje o něm vždy v sobotu na Českém rozhlasu 3 - Vltava, o pár dnů později na OKU.
Zdenko Pavelka 29.12.2014

Knižní pól 20. 12. 2014

Pokud hledáte jako vánoční dárek velkou a krásnou knihu o českých dějinách, doporučuji vaší pozornosti monumentální dílo jedenadvaceti českých historiků Husitské století. Tahle výpravná publikace ohlašuje i jedno z nejvýznamnějších výročí roku 2015 - mučednickou smrt Jana Husa v Kostnici před šesti sty lety.

Téměř osmisetstránkové dílo navazuje edičně na dva předchozí svazky Přemyslovci a Lucemburkové, ale také na dílo Františka Šmahela.... více

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Nejlepší, co jsem kdy četla na toto téma

Renata, 13.6.2015

(Toto je kvalitní recenze - 1 hlas)
Když úplně pominu detailním, strhujícím způsobem zpracovanou historii lidstva z hlediska jídla, nesu si z této knihy ještě zrnitá slova autora, který děkuje všem kolem sebe, především své rodině, protože než tuto knihu, ba až encyklopedii vyplodil, stálo to jeho ženu mnoho promarněných víkendů, kdy jen rozcuchaný, hladový a mrzutý vycházel ze své pracovny pro kus něčeho k snědku. Víc nic.
Tak přesně tak si představuji, že pracoval.
Protože dílo, které za ním zůstalo, se dá bez zbytečných příkras nazvat šperkem mezi kuchařkami a šperkem mezi historickými knihami.

William Sitwell

 
zavřít