Vraždy v kruhu / Muž na dně

Nakladatel: Paseka 2014
Není v prodeji
125 Kč
pohlídat

Anotace

Kriminální román Ivy Procházkové je předehrou seriálu Vraždy v kruhu s Ivanem Trojanem, Richardem Krajčem a Hanou Vagnerovou v hlavních rolích, jehož vysílání chystá Česká televize od ledna 2015. V románu poznáváme hrdiny s časovým předstihem dvou let, sledujeme začátky jejich vztahů, jsme u samých kořenů jejich pozdějších „televizních“ osudů.
...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Jak ve své recenzi napsala Klára Kubíčková...
"Může se směle rovnat s těmi nejlepšími skandinávskými kriminálními romány."

Opravdu mohu jen doporučit!
Pro všechny kdo milují českou detektivku. Kpt. Exner by měl radost. Děkuji, přečteno jedním dechem.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Padoušský policista jako oběť

Románový prequel původní seriálové epizody značně převyšuje. Těží z toho, že na rozdíl od osmdesátiminutové televizní stopáže může pracovat s podstatně větší plochou, detailněji a do hloubky rozpracovat postavy – a to jak vyšetřovatelů, tak podezřelých a oběti.
Celá recenze

Než se vražedný kruh s Trojanem rozvinul v televizi

(...) Chytrá, uvěřitelná, suverénně vystavěná a v mnoha směrech nekonformní zápletka je jednou z nejlepších, jaké lze v české detektivní tvorbě posledních let najít. Charakterizovat postavy už čeští detektivkáři umějí velmi dobře, což osvědčuje i Procházková; paradoxně zajímavější a barvitější jsou podezřelí. Autorka dociluje toho, že čtenář sleduje případ nejen z perspektivy vyšetřovatele, ale cítí také s podezřelými, fandí jim a hledá někoho jiného, kdo by odpovídal obrazu chladnokrevného vraha. A nenachází ho, protože jediným opravdu zavrženíhodným padouchem byl zavražděný.

Detektiv Zvěrokruh

(...) Jde o román postavený na detailní psychologické pavučině vztahů kolem navenek spořádaného, ale vnitřně zkaženého policisty Zapletala, který je nalezen mrtvý v lomu. Procházková staví do popředí téma narušené rodiny, malých velkých lží a nepřiznaných vin. Vyšetřování vraždy se točí kolem různých forem vztahové perverze, sexuálního násilí, feminizovaného zločinu, zavadí také o společenský přesah (korupce, lobbismus). Major Marián Holina podobně jako severští kolegové preferuje "podivný pocit v břiše" před forenzními vědami, dokonce experimentuje s astrologií coby pomocnou důkazní disciplínou. Autorčin vypravěčský styl je elegantní v dávkování informací, všímavý k charakterovým nuancím a schopný pracovat s širokou škálou reálií.

Magazín OKO

Ve znamení vraždy
Recenze

Ve znamení vraždy

 
Na začátku příběhu se ocitáme uprostřed horkého června, jaký Praha dlouhé roky nepamatuje. Jezero v bývalém pískovém lomu Vrchlík vydá tělo muže, který se ve vodě ...
 |  Tomáš Macháček

Rádio Kosmas

400. knižní hitparáda pana Miloně

 
 |  Miloň Čepelka

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Vraždy v kruhu / Muž na dně
Autor:
Procházková, Iva
Nakladatel:
Paseka
EAN:
Doporučená prodejní cena:
125 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 336 stran, bez zabezpečení DRM, 0,9 MB ePUB ePUB, 2,3 MB Mobi Mobi, 4,5 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2014