Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Zdraví a životní styl> Kuchařky a nápoje> Národní, regionální kuchařky>Elektronická kniha Umění francouzské kuchyně

Umění francouzské kuchyně [E-kniha]

Julia Childová, Simone Becková a Louisette Berthollová

Popis: Elektronická kniha, 896 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, česky - více

Původní cena: 389 Kč
U nás nyní ušetříte: 195 Kč (50 %)
Naše cena dnes: 194 Kč

Cena je včetně DPH 21 %
(Cena bez DPH činí 160 Kč)

Přidat do košíku
Darovat
Help
Když objednáte zboží jako dárek, ve formuláři vložíte emailovou adresu, na kterou zašleme dárkový e-mail s kódem. S tímto kódem si obdarovaný u nás na Kosmas.cz dárek vyzvedne.
Více informací o nákupu dárku
Ihned
Ihned
K dispozici pro okamžité stáhnutí
Snížená cenaKe stažení

Alternativní verze titulu Umění francouzské kuchyně

Umění francouzské kuchyně Kniha, vázaná česky 538 Kč

Anotace

Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně.

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.

Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.

Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích.

Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Umění francouzské kuchyně

  • Nakladatel: Jota
  • EAN: 9788074624469, 9788074624780
  • Originál: Mastering of the Art of French Cooking
  • Překlad: Sládek, Jan
  • Popis: Elektronická kniha, 896 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, česky
  • Rok vydání: 2014

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Kuchařka max. standartní kvality

j, 10.12.2015

(Toto je kvalitní recenze)
Kuchařka (původní vydání je z poloviny minulého století) bez obrázků na tenkém papíře podávala Američankám v 60.letech základní představu o francouzské kuchyni, ovšem s méně širokým záběrem než např. Ecoiffer (který je stále k dostání), naopak ale s o něco podrobněji rozpracovanými popisy přípravy jídel.
Pokud dáváte přednost kuchařkám na silnějším papíře a notabene i s fotografiemi připravovaných jídel, tato kniha asi není příliš pro Vás (není tu jediná fotografie).
Na druhou stranu cením poměrně velkou šíři záběru a snahu o komplexnější přiblížení francouzské kuchyně.

Od zakoupení druhého dílu mě ale zcela spolehlivě odradil nekvalitní, místy odbytý překlad (např.: Choux de Bruxelles á la creme - "Růžičková nakrájená kapusta na kousky na smetaně," aj.).

Julia Childová

Julia Childová se narodila v roce 1912 v Kalifornii do zámožné a vzdělané rodiny – její otec byl absolventem Princetonské univerzity. Poté, co absolvovala střední školu, se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala nějaký čas v reklamě. Během druhé světové války sloužila u výzvědné služby, mimo jiné na Cejlonu, kde se seznámila se svým pozdějším manželem, s nímž se v roce 1948 usadila v Paříži, kam Childa přivedly pracovní povinnosti. Julia navštěvovala věhlasnou kuchařskou školu Le Cordon Bleu a posléze brala soukromé hodiny u slavných francouzských šéfkuchařů. V roce 1951 založila se svými přítelkyněmi Louisette Bertholleovou a Simone Beckovou vlastní kuchařskou Školu tří gurmánek. O deset let později společně vydaly kuchařku Umění francouzské kuchyně, která se ve Spojených státech stala bestsellerem a jednou provždy změnila pohled amerických žen na vaření. Z Childové se stala kuchařská celebrita. Pravidelně se objevovala na televizních obrazovkách a od roku 1963 uváděla svůj vlastní pořad Francouzský šéfkuchař. Diváky zaujala svou znalostí francouzské kuchyně, ale také přirozeností, šarmem a nelíčeným nadšením pro kulinářské umění. Následovala řada ocenění (mimo jiné cena Emmy) a několik dalších pořadů a kuchařských knih, mezi nimiž vyniká její další mistrovské dílo Kuchařské umění z roku 1989. V roce 2000 byla Childová oceněna francouzským Řádem čestné legie a o tři roky později jí byla udělena Prezidentská medaile svobody. Julia Childová zemřela v roce 2004.

Simone Becková

Louisette Berthollová

 
zavřít