Daniel Majling - Rudo

Rudo

Nakladatel: Labyrint 2015
Rozebráno
356 Kč
pohlídat

Anotace

Vysoce zábavná kniha, jejíž nekorektní černý humor se pohybuje na škále od duchaplné woodyallenovské ironie až po absurditu a sarkasmus kultovního komiksu Red Meat. Jazyk existenciálně laděných kreslených povídek pracuje s ironií i nadsázkou a je zacílen na čtenáře s vyšším kulturním povědomím. Hlavní postavou je třicetiletý stoik a sociopat Rudo,...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Rudo je skvělý slovenský komiks, který autor na pokračování publikoval na Facebooku a teď vychází knižně v českém překladu. A právě ten překlad je největší problém. Porovnával jsem slovenský originál s českou verzí a musím konstatovat, že znevtipněných vtipů je v češtině až moc na to, jak skvělý komiks to je. Ale přesto: Zůstává tam hodně humoru,...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Rudo

(...) Rudův humor je černý jako sako číšníka v Intercontinetalu.

Rudo

(...) Rudo je inteligentní a zábavný sociopat. Co u něj není v citech, je v rozumu. A právě na tom Majlingův komiks stojí – na proudu Rudových perfektně střižených replik, kterými se strefuje buď do vlastních řad, nebo do zbytku světa. Jako v dobře napsaném sitcomu.

Rudo

(...) Kombinace single-městský intelektuál-třicátník je od prvních filmů Woody Allena zárukou chytrého černého humoru. Přesně takový je i Rudo. Černobílý komiks s expresivní linkou zaručuje, že se čtenář bude smát po celou cestu do nevysněné práce nedoprovázen vysněným partnerem.

Rudo

(...) Pokud máte rádi intelektuální humor s odkazy na literaturu, filosofii a psychologii, proložené politicky nekorektními vtípky, totálně pošahané postavy a skvělé dialogy, tak vám Ruda vřele doporučuji. Bez debat se jedná o jeden z nejlepších humorných počinů československé komiksové scény.

Bradavky v depresi

V kontextu pospolu koexistující české a slovenské komiksové tvorby je Rudo mimořádný. Nabízí vrcholně intelektuální humor, který pracuje s popkulturními kontexty a od sitcomového formátu se vydává daleko za hranice běžné představivosti.
Celá recenze

iLiteratura

Lehce mystické, mírně vulgární, velmi humorné a vysoce intelektuální komiksové povídky o převážně nezdařených vztazích a sexu.

Topzine

Perfektní mix intelektuálně podaného primitivního humoru z knihy dělá něco víc. Něco, u čeho se budete smát od začátku do konce a rozhodně po tomhle zřídle smíchu ještě někdy v budoucnu sáhnete. (…) Roztrhá vám bránici ostnatým drátem. Svérázný Rudo by neměl chybět nikomu, kdo se rád bez ostychu zasměje.

Denník N

Odporúčame na všetky typy problémov, najmä na blbú náladu.

Magazín OKO

Začal KomiksFEST! 2015 - a komiksové ceny Muriel
Aktuality

Začal KomiksFEST! 2015 - a komiksové ceny Muriel

KomiksFEST! 2015 zahájí ve středu 21. 10. v MeetFactory výstava „15 000 let stejnostiDANA PERJOVSKÉHO (Rumunsko) & MATĚJE SMETANY (kurátor Jaro Varga) a skupinová výstava ...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Rudo
Autor:
Majling, Daniel
Nakladatel:
Labyrint
EAN:
9788087260654
ISBN:
978-80-87260-65-4
Doporučená prodejní cena:
395 Kč
Překlad:
Kavalír, Ondřej
Popis:
1× kniha, brožovaná, 250 stran, česky
Rozměry:
19,2 × 25 cm
Rok vydání:
2015 (1. vydání)