Nicholas Sparks - Milý Johne

Milý Johne

Nakladatel: Ikar 2015
Rozebráno
233 Kč
pohlídat
Milý Johne

Milý Johne

224 Kč
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Romantický příběh lásky amerického vojáka a mladé středoškolačky od úspěšného bestselleristy Nicholase Sparkse. John Tyree se stane vojákem, aniž by věděl, co všechno to obnáší. O týdenní dovolence se osudově zamiluje do Savannah, křehké a laskavé dívky. Jejich lásku ale podrobí tvrdé zkoušce 11. září, protože John musí do války. Dokáže láska...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení
Opravdu krásná knížka, čtivá a psaná moc pěkným stylem. Jen k tomu konci - pochopila jsem to tak, že autor anotace to nemyslí tak, že se John se Savannah oženil, ale že má jasnou představu o své budoucnosti - až se vrátí z armády, ožení se s ní. A jak známo, představy jsou obvykle trochu jiné než skutečnost :-)
Kniha výborná-určitě doporučuju k přečtení, ale ten popis co je nahoře neodpovídá. Příběh končí tak, že Savannah přestane bavit na něho čekat ,tak se provdá za Tima a John zustane sám .
Jak už bylo zmíněno přede mnou, kniha opravdu končí řekněme 'smutně', kdy se Savan provdá za někoho jiného. Celkově se mi ale tato knížka zdá čtivá, poutavá, zároveň romantická a celkový příběh je zajímavý. Je zřejmé, že nebude bavit každého, ale kdo má rád romantiku nebo se mu líbil film, určitě si zde přijde na své.
Já tedy nevím, jakou knihu dotyčná pode mnou četla, ale kniha opravdu končí tak, že Savannah si vezme někoho jiného a jejich láska s Johnem zůstane nenaplněna, tzn. že je to opravdu původní překlad z angličtiny a nikoliv scénář k filmu. Jinak kniha se mi líbila, milostný příběh, který nekončí tak úplně jako v amerických filmech. Doporučuji k přečtení.
Četla jsem tuhle knížku v angličtině, a děj byl úplně jiný. Jejich láska nebyla naplněna a Savannah si vzala úplně někoho jiného. Nějak to nechápu. Zřejmě o tomhle bude film a je to tedy spíš scénář.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Milý Johne
Autor:
Sparks, Nicholas
Nakladatel:
Ikar
EAN:
9788024927657
ISBN:
978-80-249-2765-7
Doporučená prodejní cena:
259 Kč
Originál:
Dear John
Překlad:
Krejčí, Hana
Popis:
1× kniha, vázaná, 270 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,7 cm
Rok vydání:
2015 (2. vydání)