Ergall - Galgad - příběh ...

Galgad - příběh strážce Země

Nakladatel: Crlík Tomáš 2015
Rozebráno
161 Kč
pohlídat

Anotace

V dávných dobách, v dolině obehnané horami, se probudí nejmocnější strážce Gathary. Není to náhoda. Na svět přišli ti noví, odlišují se od ostatních, narušují snad křehkou rovnováhu?
Navíc se schyluje k válce mezi lidmi, nadvláda zdvojeného kříže rozpíná ruce. Galgad pátrá po pravdě. Nenalézá však vlky ani ostatní.
Nechte se okouzlit poutavým...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Lidé narušili rovnováhu přírody. Obnoví ji Galgad – strážce Země?

Kniha „Galgad, příběh strážce Země“ vypráví o tom, jak lidé vedení sobeckými potřebami bezohledně ničí vše kolem sebe. Tak, jako se počínání lidí odráží ve stavu životního prostředí, promítá se jednání postav do děje knihy. (...) Kniha Galgad spadá do žánru fantasy, sama o sobě ale vytváří zcela nový podžánr, jejž bychom mohli označit jako EKOfantasy. Autor, který knihu napsal pod pseudonymem Ergall, se netají skutečností, že je znepokojen tím, jak lidé devastují tento svět, zabíjejí zvířata a jak se jejich činnost odráží na životních podmínkách nás všeh. Galgad je prvním dílem z plánované série, v níž se chce vyznat ze svých obav, a hlavně upozornit na to, že vše, co se kolem nás děje, je důsledkem našich činů a jsme to opět jen my, kdo může odvrátit blížící se katastrofu.

Děj knihy je dynamický a poutavý a jistě zaujme mladší i starší čtenáře a fanoušky fantasy. A nejen je, své si v knize najdou i ti, kteří tomuto žánru příliš neholdují, protože nejde o klasickou klišovitou fantasy. Příběh je nadčasový a každý, kdo se nad ním jen trochu zamyslí, v něm najde spojitost s tím, co se děje na světě právě teď, co se dotýká každého z nás.

Galgad – Ergall

(...) Ovšem měli bychom si najít místo i na knihy, u kterých originalita není jen prázdným slovem, nýbrž si získala plnohodnotný význam. Jedním z těchto neobvyklých případů je i Galgad, tedy prvotina českého autora vystupujícího pod přezdívkou Ergall.

Galgad je kniha poněkud neobvyklého formátu, je drobná a dohromady čítá zhruba 230 stránek, což by se sice nezdálo jako nějak závratné množství. Pokud jde ovšem o obsah, svou skromnější rozsah bohatě vynahradí – ať už po stránce dějové, nebo po té expresivní. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na autorovo hlavní zaměření. Ergall se totiž v určitých momentech soustředil převážně na vnější charakteristiku, ovšem ta vnitřní se dala za každé situace plynně odvodit.

Galgad je originální fantasy příběh o vlivu lidstva na přírodu

(...)Velice vážná témata byla uchopena formou, která je blízká současné generaci. Ne každý jednotlivé nápovědy pochopí. Přesto bude čtenářům jasné, co chtěl Ergall říci. Kniha by se vlastně mohla přečíst dvakrát. Poprvé se můžete soustředit na děj a sledovat osudy jednotlivých hrdinů. Prostě se nechte unést na vlně sympatického a svižného fantasy příběhu. Podruhé se zaměřte právě na jednotlivé zkazky, které přinášejí trochu odlišný pohled na celý děj.

Dva v jednom, dalo by se říct. Rozhodně mě Galgad velice zaujal. Nesnaží se prosadit komerční formou, ale vytvořit něco nového v kombinaci s oblíbeným. Jestliže máte rádi příběhy o bojovnících a bitvách, ale zároveň jste i milovníci přírody, není co řešit. Těžkou někde najdete tuto kombinaci v takovéto formě.

Po přečtení nemusíte smutnit. Jedná se o první část ze série, která se snaží o vytvoření zcela nového podžánru fantasy.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Galgad - příběh strážce Země
Autor:
Ergall
Nakladatel:
Crlík Tomáš
EAN:
9788026078999
ISBN:
978-80-260-7899-9
Doporučená prodejní cena:
179 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 232 stran, česky
Rozměry:
11,8 × 16,4 cm
Rok vydání:
2015 (1. vydání)