Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Zdraví a životní styl> Kuchařky a nápoje> Národní, regionální kuchařky>Elektronická kniha Krkonošská kuchařka

Krkonošská kuchařka [E-kniha]

aneb Hory dávají chléb

Miloš Gerstner

Popis: Elektronická kniha, 186 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky - více

Naše cena dnes: 139 Kč

Cena je včetně DPH 21 %
(Cena bez DPH činí 115 Kč)

Přidat do košíku
Darovat
Help
Když objednáte zboží jako dárek, ve formuláři vložíte emailovou adresu, na kterou zašleme dárkový e-mail s kódem. S tímto kódem si obdarovaný u nás na Kosmas.cz dárek vyzvedne.
Více informací o nákupu dárku
Ihned
Ihned
K dispozici pro okamžité stáhnutí
Ke stažení

Alternativní verze titulu Krkonošská kuchařka

Krkonošská kuchařka Kniha, vázaná česky 179 Kč

Anotace

Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě. Dozvíte se například, co je to "gramatika", "falešný pajšl" nebo "netynka", a budete si třeba moci připravit vánoční hubovec.

Krkonošská kuchařka

  • Nakladatel: Volvox Globator
  • EAN: 9788075110855, 9788075110862
  • Popis: Elektronická kniha, 186 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, Mobi Mobi, PDF PDF, česky
  • Rok vydání: 2015

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Jakou obživu dávaly Krkonoše

Státní okresní archiv Semily Státní oblastní archiv Litoměřice, 18.10.2011

(Toto je kvalitní recenze - 3 hlasy)
Kniha je neobyčejně půvabnou a čtivou vzpomínkou na život v rodině předků M. Gerstnera v období na počátku 20. století. Provází nás od ledna do prosince životem krknošské domácnosti a jídelníčkem jejích členů. Nedílnou součástí každé kapitoly je několik receptů na jídlo v to kterém období typické.

Miloš Gerstner

Miloš Gerstner pochází z maminčiny strany ze starého rodu z Benecka, sám se narodil ve Vrchlabí (ročník 1915). Nejdříve zde dlouhá léta učiteloval, později pracoval jako etnograf Krkonošského muzea. Na základě vyprávění pamětníků (obzvlášť rád vzpomíná na večery ve staré dřevěné chalupě, kdy jako malý kluk dychtivě naslouchal vyprávění své babičky), vlastních pozorování a pozdějších studií sepsal osobitý krkonošský kalendář. Vrací se v něm ke starým příhodám, obyčejům, oživuje si v mysli tváře dávných rodáků i přírodní výjevy, popisuje pozapomenutá řemesla, přináší recepty střídmé horské kuchyně.

 
zavřít