Martin Vopěnka - Nová planeta

Nová planeta: Prastarý příběh z daleké budoucnosti

Nakladatel: Mladá fronta 2015
Zlatá stuha 2016

Rozebráno
341 Kč
pohlídat

Anotace

Daniel vyrůstá v technicky vyspělé a zcela uzavřené civilizaci, která si říká Nová planeta. Odlidštěná společnost dělící se na vyvolené a nevyvolené předstírá, že opustila Zemi, ale ve skutečnosti kolem sebe jen postavila neprostupný val. Vyvolený a privilegovaný Dan miluje své tři nevlastní bratry a netuší, že oni ho nenávidí. Dílem jejich ...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Příběh z Nové planety mě nadchnul. Nebo spíše staronové? Lidé jsou totiž stále stejní. Mají stejné pohnutky, strachy, motivace. Mění se pouze kulisy jejich životů. Toto epické dobrodružství je nadčasové, výjimečné a přitom tak všední. Ať už ve městě poháněném myšlenkami vizionářů nebo tam venku, kde vládnou vlci.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Hra o trůny křížená s biblí

(...) Přesto je Nová planeta pozoruhodným bestiářem krutosti, která vládne pokleslému světu Staré planety stejně jako cizelovanému pokroku Nové planety. Záplava scén, kde lidskost selhává a bezohlednost vítězí, jako by se ptala: Kde se bere ta ochota dát prostor zlu? Proč má zlo tak univerzální platnost? Sugestivně buduje také obrazy rozpadu; ať se ocitneme kdekoli, dobře už tam bylo a nyní se živoří na troskách někdejších výdobytků. V možných způsobech čtení se tak skrývá i zvláštní napětí. Koho zajímá jen děj a nechá se jím ukolébat, možná se uspokojí tím, že spravedlnost vítězí. Řetězec náhod, který k happy endu vede, je však značně vratký a pod ním zůstávají především obrazy civilizačního kolapsu.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nová planeta
Autor:
Vopěnka, Martin
Nakladatel:
Mladá fronta
EAN:
9788020437310
ISBN:
978-80-204-3731-0
Doporučená prodejní cena:
379 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 624 stran, česky
Rozměry:
16,5 × 24 cm
Rok vydání:
2015 (1. vydání)