Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Zdraví a životní styl> Kuchařky a nápoje> Národní, regionální kuchařky>Elektronická kniha Umění francouzské kuchyně 2

Umění francouzské kuchyně 2 [E-kniha]

Simone Becková a Julia Childová

Zatím nikdo nehodnotil, zatím žádné recenze, napsat vlastní recenzi

Popis: Elektronická kniha, 728 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, česky - více

Naše cena dnes: 389 Kč

Cena je včetně DPH 21 %
(Cena bez DPH činí 321 Kč)

Přidat do košíku
Darovat
Help
Když objednáte zboží jako dárek, ve formuláři vložíte emailovou adresu, na kterou zašleme dárkový e-mail s kódem. S tímto kódem si obdarovaný u nás na Kosmas.cz dárek vyzvedne.
Více informací o nákupu dárku
Ihned
Ihned
K dispozici pro okamžité stáhnutí
Ke stažení

Alternativní verze titulu Umění francouzské kuchyně 2

Umění francouzské kuchyně 2 Kniha, vázaná česky 538 Kč

Anotace

Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, jehož se v Americe prodalo více než milion výtisků. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další recepty klasických jídel i francouzské regionální speciality – vařily, radily se, ochutnávaly, zdokonalovaly. Svoje objevy a poznatky sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, které jednak rozšíří váš kulinářský repertoár, ale hlavně vám umožní postoupit na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně.

Druhá kniha je určena lidem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné příchutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci.

Naleznete zde:
• první autentický, vyzkoušený recept na výrobu francouzského chleba,
• polévky včetně rybích a bisque z darů moře,
• masitá jídla od venkovské kuchyně až po slavnou haute cuisine,
• třináct skvělých receptů na pošírované kuře s omáčkou,
• lákavě sestavené zeleninové pokrmy,
• záplavu dezertů od jednoduchých až po absolutně velkolepé pochoutky.


Do rukou se vám dostanou jasné a prověřené návody, díky nimž si i vy budete moci uvařit speciality, jež byly donedávna k mání pouze u francouzských šéfkuchařů a mistrů pekařů. Každý nový základní recept je vypracován krok za krokem, s vybroušeným smyslem pro detail, kniha je také doplněna četnými kresbami.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Umění francouzské kuchyně 2

  • Nakladatel: Jota
  • EAN: 9788074628870, 9788074629082
  • Originál: Mastering the Art of French Cooking, Volume Two
  • Překlad: Kozák, Jan
  • Popis: Elektronická kniha, 728 stran, bez zabezpečení DRM, ePUB ePUB, česky
  • Rok vydání: 2016

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Zatím nikdo nehodnotil, zatím žádné recenze,

Simone Becková

Julia Childová

Julia Childová se narodila v roce 1912 v Kalifornii do zámožné a vzdělané rodiny – její otec byl absolventem Princetonské univerzity. Poté, co absolvovala střední školu, se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala nějaký čas v reklamě. Během druhé světové války sloužila u výzvědné služby, mimo jiné na Cejlonu, kde se seznámila se svým pozdějším manželem, s nímž se v roce 1948 usadila v Paříži, kam Childa přivedly pracovní povinnosti. Julia navštěvovala věhlasnou kuchařskou školu Le Cordon Bleu a posléze brala soukromé hodiny u slavných francouzských šéfkuchařů. V roce 1951 založila se svými přítelkyněmi Louisette Bertholleovou a Simone Beckovou vlastní kuchařskou Školu tří gurmánek. O deset let později společně vydaly kuchařku Umění francouzské kuchyně, která se ve Spojených státech stala bestsellerem a jednou provždy změnila pohled amerických žen na vaření. Z Childové se stala kuchařská celebrita. Pravidelně se objevovala na televizních obrazovkách a od roku 1963 uváděla svůj vlastní pořad Francouzský šéfkuchař. Diváky zaujala svou znalostí francouzské kuchyně, ale také přirozeností, šarmem a nelíčeným nadšením pro kulinářské umění. Následovala řada ocenění (mimo jiné cena Emmy) a několik dalších pořadů a kuchařských knih, mezi nimiž vyniká její další mistrovské dílo Kuchařské umění z roku 1989. V roce 2000 byla Childová oceněna francouzským Řádem čestné legie a o tři roky později jí byla udělena Prezidentská medaile svobody. Julia Childová zemřela v roce 2004.

 
zavřít