Hawksmoor

Nakladatel: Paseka 2016
Není v prodeji
149 Kč
pohlídat

Anotace

Londýn počátku osmnáctého století, pozvolna se vzpamatovávající z následků rozsáhlého ničivého požáru, je městem nuzáků i boháčů, tradičních pověr a tajných nauk i osvícenské racionality a elegance. Architekt Nicholas Dyer, pověřený výstavbou sedmi nových městských kostelů, hodlá zajistit svým chrámům nesmrtelnost krutým rituálem: v základech...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Hrůzné skutky v chrámech Páně

Mysteriózní román Hawksmoor britského autora Petera Ackroyda nadchne jazykové labužníky i milovníky tajuplných příběhů nahánějících husí kůži (...) Nesnadného díla se nakonec ujala Johana Labanczová a výsledek její práce si zaslouží hlubokou poklonu. Pomocí archaické češtiny dokonale zprostředkovala obraz časů, v nichž se příběh architekta Nicholase Dyera, který má za úkol postavit sedm nových kostelů v Londýně, odehrává. Z jazykového hlediska jde o skvostnou knihu. (...) Odměnou za trpělivost je mu každopádně nevšední čtenářský zážitek. Podobně formálně vycizelovaných knih, k nimž je nutné si najít cestu a které prostě nelze „jen tak“ přelétnout očima, nevychází každý týden dvanáct do tuctu.

Ackroydovo barokní sedmikostelí

V českém překladu vyšel Hawksmoor, jeden z nejlepších románů britského prozaika Petera Ackroyda. Jazykově i intelektuálně pozoruhodná kniha, odehrávající se ve dvou různých staletích, připomíná středověkou katedrálu, vystavěnou na principu vypouklého zrcadla.
Celá recenze

Zelenáčova odvaha, shrnula svůj první překlad

(...) Kromě zajímavé jazykové práce je však Hawksmoor poutavý také svým příběhem, který přesně zapadá do trendu mysteriózní literatury. Román se odehrává ve dvou časových rovinách. Detektiv, podle kterého je kniha pojmenována, totiž vyšetřuje sérii brutálních vražd, které se všechny odehrály v blízkosti kostelů architekta Dyera, jenž měl v osmnáctém století při jejich stavbě do základů ukrývat mrtvá lidská těla.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hawksmoor
Autor:
Ackroyd, Peter
Nakladatel:
Paseka
EAN:
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Originál:
Hawksmoor
Překlad:
Labanczová, Johana
Popis:
Elektronická kniha, 290 stran, bez zabezpečení DRM, 0,7 MB ePUB ePUB, 1,6 MB Mobi Mobi, 3,0 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2016