Ďáblova pečeť: Příběh sestry Fidelmy (20. příběh)

Nakladatel: Vyšehrad 2016
Není v prodeji
180 Kč
pohlídat

Anotace

Jak už čtenáři, kteří se pravidelně setkávají s příběhy sestry Fidelmy, zasazenými do Irska sedmého století, vědí, jsou romány anglického autora Petera Tremaynea vyprávěním, v němž se prolíná dobrodružství s pohledem na tehdejší život i spory, jež s sebou přinášelo šířící se křesťanství ve světě, jež si zachovávalo mnohé z pohanských dob. I v...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Ďáblova pečeť 70 %

(...) V Ďáblově pečeti oba hrdinové momentálně tráví čas v Cashelu na dvoře Fidelmina bratra krále Colgúa, kam právě přijíždí anglosaská delegace duchovních, vedená římským učencem Ctihodným Veraxem. Její příjezd doprovází smrt – a obětí zločinu přibývá. Fidelma se pustí do pátrání, jako vždy komplikovaného, ale nakonec úspěšného. Tremayne opět oslňuje podrobnostmi o dobových irských reáliích v sedmém století, i když tentokrát možná jeho zápletky týkající se různého pojetí křesťanství v Irsku a v Římě kladou až příliš velké nároky na čtenářovu pozornost a soustředění. Nicméně jako historická detektivka je Ďáblova pečeť stejně fascinující jako předchozí autorovy romány.

ĎÁBLOVA PEČEŤ

Česky vychází již dvacátý autorův román, v němž se setkáváme s životem v Irsku sedmého století, kdy vznikal jeho důmyslně vypracovaný staroirský právní systém, který pak platil až do století sedmnáctého. (...) V době, kdy jsou napjaté vztahy mezi přijetím raného křesťanství v Irsku a tradičními náboženskými představami, kdy nejsou zažehnány řevnivosti kmenové, a kdy až do konce příběhu neznáme pachatele, ani motivy vražd a ztráty vzácných předmětů, které s sebou zavraždění vezli, je situace stále nejasnější. Zkušený autor si ponechává překvapivá odhalení na konec a nám nepřísluší je odhalovat.

V krimi Ďáblova pečeť pátrá středověká právnička

(...) Historické detektivky se vzdělanou právničkou sestrou Fidelmou přinesly britskému historikovi a spisovateli Peteru Tremaynovi celosvětový úspěch. V Česku je dvanáct let vydává nakladatelství Vyšehrad, platí to také o knize Ďáblova pečeť. Britové jsou historickými krimi proslulí, Peter Tremayne se soustřeďuje na počátky irského právního systému (potlačeném v 17. století po anglickém záboru) a na postavení žen ve starém Irsku; překvapuje odhalením, že se mohly stát právničkami a soudkyněmi, a jak rozdílně se za jejich časů přistupovalo ke křesťanství.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Ďáblova pečeť
Autor:
Tremayne, Peter
Nakladatel:
Vyšehrad
EAN:
Doporučená prodejní cena:
180 Kč
Originál:
The Devil´s Seal
Překlad:
Hesounová Slavíková, Alžběta
Popis:
Elektronická kniha, 336 stran, bez zabezpečení DRM, 1,3 MB ePUB ePUB, 2,0 MB Mobi Mobi, 2,6 MB PDF PDF, 3,0 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2016