Frank Herbert - Duna
Bestseller Ke stažení Info OKO

Duna

Nakladatel: OneHotBook 2016
Ihned
349 Kč
Duna

Duna

341 Kč
Není skladem
341 Kč
pohlídat

Anotace

Několikrát zfilmované a oceňované kultovní dílo sci-fi vypráví o mocenských bojích uvnitř vesmírného Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, zdroje vzácného koření, které prodlužuje lidský život, zlepšuje zdraví a poskytuje uživateli zvláštní psychické schopnosti. V roce 10 191 vládne galaktickému impériu padišáh imperátor Shaddam Corrino...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(10x)

Vaše hodnocení
Aktuálně se dostala Duna jak knižně tak i filmovým zpracováním do mých top příběhů. Bohužel filmové zpracování nedokázalo popsat, jak pan Herbert napsal tuto sérii a vadí mě to. Naštěstí po přečtení knihy musím uznat že je těžké zfilmovat tak sofistikovaně nádherné dílo ,kde mnoho dějových linek skončí v jednom okamžiku a pak se vyrojí nové. Doporučuji všem fanouškům scifi žánru :)
Literární skvost. Tohle je opravdu mistrovské dílo. Je to propracované a člověka to nezačne nudit. Propracovaný systém na planetě. Klany a rody také. Na konci jsem byla překvapená se sledem událostí. Doporučuji všem, co milují space opery. Myslím, že i přesto, že tohle je první kniha z veliké série, tento díl vám stačí, protože je zakončen poměrně tak, že jste spokojeni.
Duna autora Franka Herberta je stále aktuálním poselstvím o světě, kde se voda stává vzácnou a jen málo dostupnou komoditou a vše podléhá tlaku na těžbu zázračného koření, látky, která prodlužuje život, modrají po ní oči a každý národ s ní dokáže velké věci po svém. Příběh rodiny Atreidů přicházejících na planetu Arrakis vystřídat zlotřilé...
Více
Pokoušela jsem se několikrát tímto legendárním příběhem prokousat, ale nepodařilo se mi to, vždycky mě to přestalo bavit. Pak jsem ale narazila na audioknihu v podání Marka Holého, jehož hlas jsem si velmi oblíbila při poslechu knih Simona Scarrowa (které bych v knižní podobě taky možná nikdy nepřelouskala). Takže jsem se hecla a po opět velmi...
Více
Proslulý sci-fi román tě zavede do budoucnosti na Dunu (Arrakis) pouštní planetu s nehostinnými podmínkami.
Moc tady nenarazíš na vodu, ale zato jako jediná je nalezištěm koření, což je více než zlato.
Už na začátku zjistíš, že hlavní postava a středobod všeho je Paul - syn vévody Leta a čarodějky z Bene Gesseritu.
Právě vévodovi je...
Více
Frank Herbert je opravdu spisovatel jeho knihy o planetě Ankaris(Duna) jsou nejen Sci-fi ale zaroveň v nich můžeme najít odpovědi k dnešnímu chaotickému světu, ale nejen to kdo si jednou přečte první díl okamžitě shání Spasitel Duny pak Děti duny atd. Dokud si nepřečte všechny a i ty, které Frank Herbert nepsal, ale i tak patří ke světové sci-fi...
Více
Duna je nejlepší sci-fi jaké znám, i když pro mnoho lidí hůře stravitelné. Kniha je dost obsáhlá a náročná, ale když s někoho získá, už ho nepustí. Svět Duny je perfektně vykreslený a jeden může jen doporučit!
Duna je svět, ve kterém můžeš žít.
Duna je užasnej svět kterej je tak skvele rozpracován ve všech pokračováních a předehrách a historijí sem rad že sem se k těmto knihám dostal ikdyž teď nejsou některé k dostání skat!
Frank Herbert v Duně vytvořil zcela unikátní napínavou sci-fi, která v sobě nese stopy detektivky, thrilleru, barokního románu, romantické zápletky či ekologického varování. Bez ohledu na další pokračování, tato první část patří ke klasice. Doporučuji porovnat s filmem od Davida Lynche.

Duna je úžasná, jedinečná a pro dost lidí nepochopitelná. Jsem ráda, že je tomu tak, protože to představuje jedno z posledních tajemství šíleného světa Velkého bratra a Vyvolených.

Pět hvězd, Mount Everest, Osvícení Děkuji

Zajímavé,ale náročné. Není to žádná oddechovka. Románu je už několik desetiletí, ale stále má co říct. Působí jako varování co by, kdyby... Škoda, že ani Paul, ani jeho matka Jessika mi nepřirostli k srdci.
po vypocuti prvych troch kapitol som zatial velmi spokojny. nahravka sa drzi kniznej predlohy a je tazke si vsimnut, ze niekde nieco vynechali. s kvalitou spracovania je vysoka a mozem len doporucit.
Zobrazit další (10)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Magazín OKO

Rádio Kosmas

Herbertova Duna nestárne

 
 |  Tomáš Weiss

Duna je velký román
Rozhovory

Duna je velký román

 

Jaké pro vás je točit právě Dunu? Jaký je váš vztah ke knize?

Marek Holý: Mám vztah ani ne tak přímo k téhle konkrétní knize, jako spíš ...

 |  OneHotBook

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Duna
Autor:
Herbert, Frank
Nakladatel:
OneHotBook
EAN:
Doporučená prodejní cena:
349 Kč
Interpret:
Stryková, Jana a Holý, Marek
Režie:
Gojda, Petr
Popis:
AudioKniha ke stažení, 76 x mp3, délka 22 hod. 1 min., velikost 1177,0 MB, česky
Rok vydání:
2016