Bohumil Krejza - Hormon Štěstí

Hormon Štěstí

Nakladatel: Captain & Marvin 2017
Rozebráno
198 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha povídek. Zvrácené touhy, nefunkční rodiny, osamocení, zločin, punk a zoufalství – to vše okořeněné dávkou černého humoru a sebeironií…

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Na okraji maloměsta: Povídky, které se nebojí ušpinit

(...) Postavy jsou chyceny v pasti svých životů a doby, z níž některé marně touží uniknout, nebo alespoň získat svůj „hormon štěstí“, zatímco jiné již rezignovaly a spokojí se s pouhým vegetováním. Takřka nic zde nefunguje, normalita jako by si vyměnila místo s nenormalitou. (...) Ať už je užit vypravěč autorský, nebo personální, vždy promlouvá obecnou češtinou, jejíž fasety (včetně vulgarismů) Krejza brilantně ovládá. Na malé ploše jimi vtáhne čtenáře do mysli i světa svých postav, hutnými dialogy sune děj vpřed, nic tu nedrhne, vše plyne naprosto přirozeně. Životem se je třeba umazat a taková je i řeč.

Když vám chybí ten správný hormon štěstí

(...) Při čtení prvních povídek se může zdát, že nejsou uchopitelné, jsou bez začátku, bez konce, že postrádají smysl. Dalším a dalším čtením se ale začnou objevovat střípky, které jednotlivé příběhy pospojují, a vy si zpětně vybavíte, co kam patří. Náhle pochopíte, že zrovna tenhle dospělý je přece tím dítětem z první části knihy a jaký vlastně dopad měly na jeho vývoj předchozí události. Autor tak čtenáře nutí k zamyšlení nad lidským chováním a jeho dopady na své okolí. (...) Dalším plusem je autorův styl. Dialogy jsou psány tak, jakoby je skutečně vytrhl z běžného hovoru, žádná nucenost, ale realita.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hormon Štěstí
Autor:
Krejza, Bohumil
Nakladatel:
Captain & Marvin
EAN:
9788027008834
ISBN:
978-80-270-0883-4
Doporučená prodejní cena:
220 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 152 stran, česky
Rozměry:
14,7 × 20,5 cm
Rok vydání:
2017