Smáli se Galileovi: Jak velcí vynálezci vytřeli zrak svým kritikům

Nakladatel: Vyšehrad 2017
Není v prodeji
180 Kč
pohlídat

Anotace

Když Galileo poprvé přišel s myšlenkou, že Země není středem vesmíru, tak se mu vysmáli. O rádiu ještě před sto lety kdosi prohlásil: „Ta bezdrátová hudební krabice nemá žádnou obchodní hodnotu. Kdo by platil za zprávu, která není určena jasně dané osobě!“ Totéž říkali o televizi: „Americké rodiny nebudou sedět okolo překližkové krabice a hodiny v...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Smáli se Galileovi

Historik Albert Jack shromáždil stovky příběhů o tom, jak velcí vynálezci, ale také spisovatelé, filmaři či podnikatelé, vytřeli zrak svým kritikům. (...) Nebýt umanutých jedinců, kteří někdy za své myšlenky neváhali nasadit i vlastní zdraví nebo dokonce životy, neznali bychom dnes možná nejen zipy, podprsenky, metro, osobní počítače, tryskové motory, padáky a kdo ví co ještě, ale ani Harryho Pottera, Hvězdné války, Indiana Jonese nebo dokonce Beatles. Stovky košatých příběhů o lidském odhodlání prosadit něco nového sestavil britský spisovatel a historik Albert Jack do knihy Smáli se Galileovi, kterou nedávno v českém překladu vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Pro všechny, kdo se nevzdáva

(...) Díky nakladatelství Vyšehrad, které čtivou knihu v překladu Petry Florianové vydalo, čtenáře napadne, že netřeba si zoufat: nic není nemožné, i když to zprvu tak nevypadá. Jen nesmíme uvěřit tomu, že nejsme dost dobří na to, abychom něco změnili.

Veselé příběhy velkých vynálezců

Čtivá a vtipná mozaika příběhů představuje desítky vynálezců, objevitelů, spisovatelů či hudebníků, kteří zásadním způsobem utvářeli podobu našeho dnešního světa – a jejichž smělé plány si zprvu vysloužily výsměch.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Smáli se Galileovi
Autor:
Jack, Albert
Nakladatel:
Vyšehrad
EAN:
Doporučená prodejní cena:
180 Kč
Originál:
They Laughed at Galileo
Překlad:
Florianová, Petra
Popis:
Elektronická kniha, 256 stran, bez zabezpečení DRM, 1,4 MB ePUB ePUB, 2,1 MB Mobi Mobi, 1,2 MB PDF PDF, 8,0 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2017