Kazu Kibuishi - Amulet 3

Amulet 3: Výprava v oblacích

Nakladatel: Paseka 2019
Rozebráno
296 Kč
pohlídat

Anotace

Aby zachránila náš svět, musí zachránit ten jejich… Po všem, co prožila v předchozích dvou dílech, se Emily dozvídá, že síla, která ohrožuje říši Alledia, může zničit i její domov.
Tajemný Leon Rudovous vede Emily, Navina a jejich výpravu do ztraceného města Cielis, které se má údajně nacházet vysoko v oblacích. Proti nim poprvé stane hrozivý...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Fantasy a vzducholoď

Třetí pokračování fantasy série má převážně akční děj a ústřední příběh zamotává jen málo. Cílová skupina – tedy starší školní děti – však bude spokojena.
Celá recenze

Rodinné zápisky tří – Amulet III Výprava v oblacích (komiks)

(...) Ať už jste první dva díly Amuletu v záplavě jiných titulů zaregistrovali či ne, pokud otevřete (byť náhodou) knihu třetí, určitě se k začátku vrátíte. Tři svazky, které jsme měly možnost přečíst, nabízí příběh, jejž ocení fanoušci už od sedmi let. Ani žánru propadlí rodiče si nemusí nechat tento titul ujít a mohou využít možnosti číst knihy s dětmi. Starší ročníky totiž jistě naleznou ve vyprávění Kazuo Kibuishiho mnohé prameny žánru, díky nimž se mohou s ratolestmi tak trochu vrátit v čase a znovu je objevit. Příběh i kresba jsou jasně srozumitelné a děj plyne v poměrně rychlém tempu. Skrze dobrodružství dětí, které se musí poprat s věcmi většími a nepochopitelnějšími, než jaké dosud poznaly, tak strávíte nejen příjemný čas nad knihou, ale získáte i další – bezesporu zajímavý – náhled na téma „dobrodružné putování po neznámém světě“.

Amulet – skvělá komiksová syntéza východu a západu

(...) Podobně jako její autor, který se narodil v Japonsku, ale od 4 let žije ve Spojených státech (nyní na severozápadě ve městě Bellevue), je i Amulet působivým spojením východních a západních prvků – co do formy i obsahu. Vyprávěním navazuje na populární západní fantasy tradici „hrdinové se propadají do magického světa“, zároveň obsahuje mnoho prvků, které znáte spíše z východní kultury – ať už jde o příšerky s chapadly, obří stroje nebo zjevné inspirace studiem Ghibli. Zdárnou syntézou mezi západní a asijskou tradicí komiksu je i sama kresba, která kombinuje prvky mangy a anglofonního mainstreamového komiksu. (...) Amulet je poctivá popkulturní jízda pro děti i jejich rodiče. A pro každého, kdo má rád dobrodružství.

Japonské chapadlácké horory, roboti i elfové. Amulet dá každému, co libo

Nakladatelství Paseka se v posledních několika letech úspěšně etabluje na poli dětského komiksu. Po Hildě, Úsměvu a Ségrách je tu další komiksový hit – Amulet Kazu Kibuishiho, což je zvláštní hybrid Narnie, Nekonečného příběhu a japonských chapadláckých hororů. Vše v ideálním poměru, aby kniha bavila nejen děti, ale i dospělé. (...) Nejoriginálnějším na celém Amuletu se pak ukazuje pohled autora Kazu Kibuishiho, který pevně stojí rozkročen mezi vypravěčskou poetikou Západu a Východu a z obou tradic si vybírá to nejlepší. Vytváří tak funkční syntézu, která musí zaujmout fanoušky širokého spektra. V příběhu kromě zmíněných příšer s chapadly naleznete temné elfy, ale i zvířecí samuraje, mluvící stromy, chodící robotické domy, magii a vedle ní vědu…

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Amulet 3
Autor:
Kibuishi, Kazu
Nakladatel:
Paseka
EAN:
9788074329463
ISBN:
978-80-7432-946-3
Doporučená prodejní cena:
329 Kč
Originál:
Amulet 3: The Cloud Searchers
Překlad:
Prokop, Michal
Popis:
1× kniha, vázaná, 208 stran, česky
Rozměry:
15 × 23 cm
Rok vydání:
2019 (1. vydání)