Patrick Süskind - Perfume

Perfume

Parfém (brož.)

Parfém (brož.)

89 Kč
Rozebráno
89 Kč
pohlídat
Rozebráno
242 Kč
pohlídat

Anotace

The year is 1738; the place, Paris. A baby is born under a fish-monger’s bloody table in a marketplace, and abandoned. Orphaned, passed over to the monks as a charity case, already there is something in the aura of the tiny infant that is unsettling. No one will look after him; he is somehow too demanding, and, even more disturbing, something is...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Nic pro děti. Žádný odpočinkový poslech. Skvělý román, zároveň s hrůzným dějem. Ústřední postava děje zažívá extrémní životní situace. Někdy na pokraji života, někdy i za touto hranící.
Jedna s mých nejoblíbenějších knih. Chystám se ji znovu přečíst až ji zas seženu.
Tuto knihu jsem četla asi před čtyřmi lety, narazila jsem na ní náhodou v knihkupectví. Moc pěkně se čte, závěr velice překvapil a moc rychle skončil. Ale jinak vřele doporučuji. Líbil se mi více než poté film. Přečtěte si knihu a pak shlédněte film.
Já si myslím že film je senzační, ale knížka je stokrát lepší. Škoda, že jsem film viděla dřív.
Mě se knížka moc líbila..zvláštní bylo,že jsem chtěla aby tu holku zabil, aby to dokončil...zajímalo mě jak to dělal a tak a bylo to fakt skvělý čtení!
knihu jsem zatím nečetla ale proboha nechoďte na filmové zpracování!!!! doufám že kniha se ubírá jiným směrem....film je jedním slovem hrůza!!

naprosto sohlasím s tímto hodnocením a nemohla bych najít lepší slova pro mé hodnocení viz Mairiel, 27.12.2005 Ať se na knihu podíváte z kteréhokoliv hlediska, je dokonalá. Miluji Jeana Baptista. UMŘELA bych pro to, stát se součástí jeho parfému, i když se obávám, že bych toho nebyla hodna. Tuto knihu doporučuji všem zvláštním lidem se zálibami ve zvláštních věcech.

tuto knihu jsem četla nesčíslněkrát a po čase se k ní zase vracím a vracím protože číst ji je velké potěšení,je tak odlišná od běžného průměru.nádhera
souhlasím s ostatními...jedna z nejzajímavějších knih, co jsem kdy četla.Určitě se nebudete nudit.
Kniha je skvělá a k tomu filmu: Richise bude hrát Alan Rickman!!!
Ať se na knihu podíváte z kteréhokoliv hlediska, je dokonalá. Miluji Jeana Baptista. UMŘELA bych pro to, stát se součástí jeho parfému, i když se obávám, že bych toho nebyla hodna. Tuto knihu doporučuji všem zvláštním lidem se zálibami ve zvláštních věcech.
Už když jsem četla jeho Kontrabas, který se mi před pár lety dostal do ruky jako první z jeho knih, mě uchvátil. Süskind je geniání. Dokáže začít příběh s již nasazeným tempem a rytmus neztratit, zvládá zachytit i ten nejnicotnější okamžik s neuvěřitelným zaujetím, které způsobuje, že knihu procítíte a že vám celou dobu tluče srdce, a jeho postavy...
Více
Nelze než souhlasit s ostatními komentáři. Süskindův Parfém je skvělá kniha a zrovna tak ostatní, jako je Pan Sommer, Holub či Kontrabas. Oceňuji, že Academia vydala tuto knihu znovu po několika letech a tentokráte se znatelně lepší grafickou úpravou, než předchozí vydání, které bylo naprostou urážkou a nebýt toho, že jsem autora už znal, na první...
Více
Myslela jsem si, že už jsem všechny velikány literatury objevila, ale opak je pravdou. Tento román může číst naprosto kdokoliv a kdykoliv - vždy bude nadšený z originálního Süskindova nápadu.
Parfém je jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla. Patrick Suskind je geniální, mistr detailu, i ostatní knihy stojí za přečtení, zejména pak Pan Sommer. :-)

Naprosto brilantně a strhujícím způsobem napsaný romám. Skvělý příběh, rozbory osobností, vraždy. Dokonalá idea parfému jako příčiny vražd. Je to prostě Hugovský román s Doylovskou brilantní zápletkou. 'Přízemním' obrázkem na titulu se nenechte zmást- jde o opravdový literární skvost !!!

Parfém je bezpochyby jeden z nejlepších románů, jaké jsem kdy četla. Je plný napětí, vášně a nenávisti, ukazuje velmi realisticky poměry ve francouzské společnosti 17. století. Vřele doporučuji, nebudete zklamaní.
Tento titul nemá v moderní literatuře obdoby, nepochybně stojí za to si ho přečíst.
Vřele doporučuji všem milovníkům dobréhpo čtení.
Díky výbornému překladu velký čtenářský zažitek přibližující Paříž 18.století z pohledů zápachů/vůní. Seznámení se s životem před 250 lety a s postupy extrakce vůní, které se používají dodnes v léty zdokonalené formě. Avšak pro sebe jsem v té knize nic poučného pro život nenašel. Prostá zábava.

Hledáte nevšední zážitek? Parfém je knížka věnovaná smyslu, nepředstavitelně detailně se zaobírá tématem vůní a zápachů. K četbě potřebujete zrak, ale k procítění čich. Jak voní žena. to je hlavní smysl románu. Hledáte historický román? Francie 18. století s veškerou svou lůzou, šlechtou a zvrhlostí se vám otevře před očima. Takřka barokní obraty...

Více
hlavně nedělejte tu blbost a nechoďte nejdřív na film!!!!! (mimochodem to je doopravdy nic oproti knize) a ke knížce..... nevím jak se na to dívají ti co neviděli film... ale mně to přijde trochu moc morbidní (i když to je možná tím že jsem po shlédnutí filmu čekala něco jemnějšího...)
Zobrazit další (19)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Perfume
Autor:
Süskind, Patrick
Nakladatel:
EAN:
9780241420294
ISBN:
978-0-241-42029-4
Doporučená prodejní cena:
269 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 300 stran, anglicky
Rozměry:
13 × 19,5 cm
Rok vydání:
2020
Jazyk:
anglicky