Josef Škvorecký - Nevysvětlitelný ...

Nevysvětlitelný příběh aneb Vyprávění Questa Firma Sicula

Nakladatel: Ivo Železný
Rozebráno
116 Kč
pohlídat

Anotace

Výprava Miskatonické univerzity objeví ve zříceninách mayské akropole Cobánu latinský rukopis, který - jak potvrdí všechny laboratorní zkoušky a znalecké posudky - pochází z poloviny prvního století po Kristu. Jak se starořímský rukopis dostal do mayského města? Touto záhadou počíná řetěz jiných záhad "nevysvětlitelného příběhu".

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Touto knihou Škvorecký zajisté překvapil své čtenáře, neboť ji koncipoval jako velmi odborně a erudovaně sepsané vydání starého rukopisu. Vše se moc dobře čte a je to zajímavým osvěžením v závalu české literatury. Až budete hloubat nad tím, zda je kniha fikcí nebo skutečnou odbornou prací, všimněte si v tiráži, kdo je uvedený jako překladatel...

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Edgar Allan a Smiřický

(...) čteno bez alespoň přibližného vědomí kontextu a bez jisté znalosti autorových preferencí a zálib může poslední Škvoreckého knížka působit jako výstřelek, jako něco sice "pozoruhodného", erudovaně "složeného", ale zároveň podivného a do sebe uzavřeného. Zkrátka jako rozmar starého literáta a učence, v každém případě pak nejméně "realistická" Škvoreckého kniha, jež je celá zasazena do světa literární umělé reality a je vlastně odkazem jen a pouze k literatuře. Inspirativních zdrojů je tu sice víc, ale ten hlavní provází autora celý jeho tvůrčí život a svůj obdiv k němu dal různým způsobem najevo už mnohokrát. Je jím samozřejmě Edgar Allan Poe.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nevysvětlitelný příběh aneb Vyprávění Questa Firma Sicula
Autor:
Škvorecký, Josef
Nakladatel:
Ivo Železný
Edice:
Spisy Josefa Škvoreckého (Ivo Železný)
EAN:
9788023735727
ISBN:
80-237-3572-1
Doporučená prodejní cena:
129 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 158 stran, česky
Rozměry:
13 × 21 cm