Elie Wiesel - Noc

Noc

Nakladatel: Sefer 2007
Rozebráno
171 Kč
pohlídat
Noc

Noc

131 Kč
Rozebráno
131 Kč
pohlídat

Anotace

Autobiografické svědectví známého myslitele, nositele Nobelovy ceny míru za rok 1986. Příběh Židů deportovaných z autorovy rodné vesnice - rumunského Sighetu - do Osvětimi.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Těmito slovy téměř končí tato kniha. Příběh jednoho města vymazaného z mapy, příběh člověka, dítěte, které se stalo nechtěně dospělým, příběh o vztahu otce a syna v nepředstavitelných poměrech vyhlazování židů. Na stovce stránek na kost obnaženého příběhu člověk nachází to, co mu není neznámé, obzvlášť poté, co přečetl třeba Glazarovu "Treblinku"....
Více
Četla jsem v angličtině, jen mezi lidmi v metru, v autobuse,na zastávkách, jako bych se bála ji číst, když jsem sama. Doporučuji každému, každý by měl vědět, jaké to opravdu bylo.A že to takové bylo a ještě horší o tom nepochybuji. Moje velká úcta Židům.
Nejlepší kniha od Elie Wiesela, kterou jsem četl. Za toto dílo by měl dostat Nobelovu cenu. Každému doporučuji. Pavel
Kniha, která vás probere ze všech mylných názorů o holocaustu. Vřele doporučuji. Je to jedna z mála knih, kterou jsem pečetla jedním dechem za jednu noc... Vaše oči nezůstanou suché.
nič podobné a s ničím podobným som sa nestretol v literatúre. Krásne ludské aj keď o zrudnej dobe.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Holocaust: návod k použití

(...) Wieselova první kniha je však naproti tomu textem příznačně zdrženlivým, psaným se závazkem, že realita, kterou musel jako sotva odrostlé dítě projít, je sama o sobě tak strašlivá, že není nutné ji doplňovat komentářem, reflexí a "literárním zpracováním". To jediné, co s ní lze učinit, je nechat ji mluvit. Proto spíše než o "vyprávění" jde o sled scén a stručných dialogů o těch nejzákladnějších koncentráčnických věcech: o reálné přítomnosti smrti a umírání, o hladu a bití a také o lásce k otci a o odhodlání neztratit víru v Boha. Wiesel o tom všem mluví stručně, bez "přesahu" a "neliterárně".

Wieselova Noc, po které už žádné ráno nepřijde

(...) Ani americké katastrofické horory natočené za použití psychologických a technických prostředků nedosahují přes veškerou fantastičnost stejně děsivého účinku jako Wieselův suchý popis skutečných událostí.

Wieselova Noc dává sílu klást opravdové otázky

(...) Bez velkých slov a otazníků Wiesel ukazuje běh věcí, nesnaží se prosté, ale neřešitelné problémy zabalit do zbytečných úvah nad využitými a nevyužitými možnostmi. Kniha není o hrdinství či o důstojnosti člověka, ale naprosto a jednoznačně o absolutním utrpení a absolutním zločinu.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Noc
Autor:
Wiesel, Elie
Nakladatel:
Sefer
EAN:
9788085924534
ISBN:
978-80-85924-53-4
Doporučená prodejní cena:
190 Kč
Originál:
La Nuit
Překlad:
Bláhová, Alena
Popis:
1× kniha, vázaná, 104 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2007 (2. vydání)