Herbert T. Schwarz - Příběhy z parní lázně

Příběhy z parní lázně

Nakladatel: Argo 2000
Rozebráno
178 Kč
pohlídat

Anotace

Legendární erotické příběhy, které tato kniha předkládá, nepocházejí od jednoho indiánského kmene. Většinou jsou odžibwejské, některé pocházejí od Mohawků či od kmene Naskapi z východní Kanady. Navzdory kmenové rozrůzněnosti procházejí příběhy v knize určitým logickým vývojem. Jako všechny národy, i Indiáni mají příběhy o incestu, sodomii,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Můžu vřele doporučit. Nenáročné a poutavé čtení napsané zajímavým stylem a zajímavých věcech (erotických:-).
Kniha obsahuje několik lidových příběhů indiánů. Nejde o nejstarší mýty, ale spíše o příběhy novější, hlavně příběhy o styku s bílým mužem. To vůbec ale neubírá na zajímavosti erotických příběhů. Kniha je i hezky graficky upravena.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Indiánský sex doma i na cestách

(...)Nakladatelství Argo už českým čtenářům zpřístupnilo surovou poetiku mýtů a pověstí grónských Eskymáků i s patřičným obrazovým doprovodem. Nyní na tuto sbírku navázalo vydáním antologie severoamerického indiánského folkloru, nazvané Příběhy z parní lázně.(...)Šokován přitom bude ten, kdo by snad očekával pověstné indiánské sebeovládání. Zdá se, že pro hrdiny Příběhů z parní lázně a jejich soukmenovce není sex pouze přirozenou součástí života, ale spíše hlavním a jediným cílem veškerého jejich pozemského snažení. Věnují se mu poctivě a neúnavně ve dne a v noci, ve snu, doma i na cestách.

Vyprávějí, aby ještě přežili

(...)A přece má toto veskrze moderně vyprávěné pásmo sílu dávných mytických "teleportů", neboť besedníky i čtenáře očišťuje, posiluje, utvrzuje. Tragikou i groteskou příběhů zahánějí totiž spiklenci z lázně noční běs, že jejich kmeny čítají už jen půl procenta z celkového počtu obyvatel státu a že "zanedlouho už nebude, kdo by je vyprávěl" Vyprávějí, aby přežili. Potom sklidí dočasnou modlitebnu a s oportunním klidem psance si dojdou do městečka pro tabák, sledováni podezíravým šerifovým pomocníkem. Není v tom švejkárna, nýbrž hrdost "noblesního divocha", jak ji s evropsky nadutým slovníkem vylíčil už Jean-Jacques Rousseau a od níž se máme stále čemu učit.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Příběhy z parní lázně
Autor:
Schwarz, Herbert T.
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788072032563
ISBN:
80-7203-256-9
Doporučená prodejní cena:
198 Kč
Originál:
Tales from the Smokehouse
Překlad:
Simerová, Lucie
Ilustrace:
Horvát, Juraj
Popis:
1× kniha, vázaná, 120 stran, česky
Rozměry:
16 × 23 cm
Rok vydání:
2000 (1. vydání)