Miloš Urban - Poslední tečka ...

Poslední tečka za Rukopisy: Nová literatura faktu

Nakladatel: Argo 2005
Poslední tečka za Rukopisy

Poslední tečka za Rukopisy

178 Kč
Skladem
178 Kč
Rozebráno
212 Kč
pohlídat

Anotace

Nové vydání knihy, kterou v r. 1998 debutoval autor pozdějších úspěšných románů a zamotal jejím prostřednictvím hlavu řadě kritiků, akademických badatelů a vyznavačů literatury faktu. Přitom se zdá celá věc úplně jednoduchá. Dva zdatní akademici, milenecko–spiklenecká dvojice Josef Urban a Marie Horáková, se rozhodnou jednou provždy rozklíčovat...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Pan Autor vytvořil mistrnou mystifikaci, takže po dočtení knihy se musíte upřímně smát a zároveň přemýšlíte, zda autora nenavštívit a nepraštit ho jeho knihou po hlavě.. Pokud jste k tomu ještě utrpěli jakés takés vzdělání, které vám neznechutilo Národní obrození a česká historie 19. století vám není cizí, budete se bavit dvojnásob. Technická...
Více
Ač jsem žena, literatura faktu patří k mojí oblíbené četbě. Nezavrhuji samozřejmě ani romány, ale tahle skvělá Tečka mi připadala napínavější a čtivější než třeba Šifra mistra Leonarda... Vřele doporučuju!
Čtěte a nechte se překvapovat jako já. Knížka má 'jen' 220 str., ale je v ní tolik obsahu...Nápady, vtip a zajímavé popisy (originálně Tančící dům) a to nemůžu prozradit senzační odhalení nakonec...Pobavila jsem se ovšem nejen obsahem, ale i stylem psaní..a už se těším na další autorovo dílo.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Mystifikace na entou

(...) Nejslavnější podvrh české literatury, tzv. Rukopisy, je samozřejmě především plodem ´nekorektně´ vedené snahy po národní emancipaci, při troše tolerance a představivosti v nich je ale možné nalézt i něco jiného. (...) A právě tento ´hravý´ potenciál Rukopisů použil Josef Urban (pseudonym) jako východisko pro svou mystifikační novelu Poslední tečka za Rukopisy (nová literatura faktu), v níž se faktografie s fikcí nerozlišitelně mísí, jedno přechází v druhé, přičemž vše nakonec korunuje groteskní pointa, která je tak ´dokonalá´, že až zbytku podráží nohy.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Poslední tečka za Rukopisy
Autor:
Urban, Miloš
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788072036622
ISBN:
80-7203-662-9
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 209 stran, česky
Rozměry:
11 × 16 cm
Rok vydání:
2005 (2. vydání)