Pán prstenů do sluchátek

/ Tomáš Weiss

Tolkienovské pohádky pro rodiče i jejich spratky! Takhle nějak by o nové audioknize referovaly Divoké matky, když by si nahrávku poslouchaly tam a zase zpátky, nevnímajíc všední dny ani svátky. Nezkrácená četba, přes 21 hodin, interpret Aleš Procházka, dabingový hlas mimo jiné Toma Hankse. Vhodné zvlášť do auta na cestu kolem světa.

Další články

Rádio Kosmas

Ty krávo jedna nebeská!

Hvězdní honáci, sci-fi western z Mléčné dráhy. Napsal Jiří Walker Procházka. Legendární sešity teď načteny Jiřím Klemem.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Výbrus slov - Pavel Zajíček

Letošní cenu Revolver Revue převezme básník a výtvarník Pavel Zajíček. Kdykoliv si pouštím nahrávky jeho čtení, pouštím si je víc nahlas. Jako rockový koncert. I po letech, co jeho texty znám, mám uši nastražené.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

K-K-K-Králova řeč p-p-p-pěkně do ucha

Po smrti otce, anglického krále Jiřího V. je Bertie, který celý život trpí vadou řeči, nečekaně korunovaný králem Jiřím VI. Země stojí na prahu 2. světové války a zoufale potřebuje silného vůdce. Proto králova žena Alžběta, budoucí královna matka, domluví svému muži setkání s excentrickým terapeutem řeči Lionelem. Po tuhém začátku se tito dva ponoří do neobvyklého způsobu léčby a časem mezi nimi vznikne nenarušitelné pouto. Král překoná koktání a pronese zásadní řeč v rádiu.