Ten Malý princ v nás má často malou dušičku

/ Tomáš Weiss

Je slavný Malý princ jen taková poetická hračka pro snílky nebo je to vlastně jakási psychologická výprava za vyrovnáním se se sebou samým? Zkušený terapeut se zavazujícím jménem Mathias Jung o tom napsal knihu, skládající se ze čtrnácti úvah o základních věcech - strachu, lásce, krizi,panovačnosti, smrti, přátelství. Teď kniha namluvena i na CD Davidem Novotným.

Další články

Rádio Kosmas

Kdo je to ten Klekner?

Jde prý o zápisky z pozůstalosti muže, který se nějak nehodil do pravidel společnosti. Žil takový muž skutečně, nebo jde o pokus naznačit obecný příběh abnormality uprostřed našich "normálních" životů? Víc vydavatel Václav Knop v textu i audio-ukázce.
 | václav knop
Rádio Kosmas

Když se panu Čepelkovi před očima míhá jen pět písmen, slovo K-N-I-H-A

Pravidelný pořad o knihách, který má na Country Rádiu člen Divadla Járy Cimrmana Miloň Čepelka a který připravuje ve spolupráci s Kosmasem.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Co se člověk všechno dozví, když jednou večer zazvoní telefon

Při poslechu rozhlasové hry Ludvíka Aškenázyho Bylo to na váš účet napadá zas a znovu ta otázka: co to bylo za dobu ta "šedesátá léta"? Co to bylo za uměleckou skulinu, kterou se prodraly uprostřed cenzury a soc-prc-realismu lidsky hluboké a formálně avantgardní filmy a knihy a divadelní hry. A také hry rozhlasové. Jako právě tahle s Karlem Högerem v hlavní roli. To takhle jednou, dvacet let po válce, zazvoní čtyřicetiletému Jarýnkovi telefon.