Všechna podhoubí našeho světa, spojte se! - Mycelium I. vychází jako audio

/ Tomáš Weiss

Spisovatelce Vilmě Kadlečkové se podařilo sepsat příběh, který čtenáři téměř unisono chválí, jako českou Dunu, jako zážitek pro fanoušky sci-fi i fantasy, jako zajímavý obraz o střetu civlizací, jako dobře připravený a fungující ohňastroj nápadů. Teď vychází jako audio dramatizace s Jaroslavem Pleslem, Klárou Issovou, Janem Vlasákem a dalšími.

Kniha je jako össenské trëighrü, jakmile ji jednou otevřete, nemůžete se už pohledem odtrhnout. Výborně funguje i jako napínavá sci-fi o prvním kontaktu a dobývání vesmíru, ale pozornému čtenáři nabízí přesah v českých vodách nebývalý. Přesvědčivě vystihuje nelidskou mentalitu mimozemské civilizace a předkládá podobenství o střetu odlišných kultur, zahalené do nablýskaného hávu efektních argia~luijských triků, temné mystiky, krvavých náboženských obětí a myceliálních technologií. Pokud máte rádi sci-fi, je takřka vaší povinností dát knize šanci. Pokud čtete raději fantasy, je teď pravý čas zkusit i něco jiného. A pokud vás fantastika nezajímá, věřte, že tahle kniha vás zajímat bude.

Karolina Francová, Sarden

Další články

Rádio Kosmas

Ten Malý princ v nás má často malou dušičku

Je slavný Malý princ jen taková poetická hračka pro snílky nebo je to vlastně jakási psychologická výprava za vyrovnáním se se sebou samým? Zkušený terapeut se zavazujícím jménem Mathias Jung o tom napsal knihu, skládající se ze čtrnácti úvah o základních věcech - strachu, lásce, krizi,panovačnosti, smrti, přátelství. Teď kniha namluvena i na CD Davidem Novotným.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Kdo je to ten Klekner?

Jde prý o zápisky z pozůstalosti muže, který se nějak nehodil do pravidel společnosti. Žil takový muž skutečně, nebo jde o pokus naznačit obecný příběh abnormality uprostřed našich "normálních" životů? Víc vydavatel Václav Knop v textu i audio-ukázce.
 | václav knop
Rádio Kosmas

Když se panu Čepelkovi před očima míhá jen pět písmen, slovo K-N-I-H-A

Pravidelný pořad o knihách, který má na Country Rádiu člen Divadla Járy Cimrmana Miloň Čepelka a který připravuje ve spolupráci s Kosmasem.