Černý mnich - povídka A.P. Čechova a jubilující Viktor Preiss

/ Tomáš Weiss

Jedna z nejlepších povídek Antona Pavloviče Čechova vypráví tragický příběh vědce Kovrina, který odjíždí na venkov dát odpočinout svým předrážděným nervům, ale zde se postupně probouzí jeho šílenství ve fatě morgáně černého mnicha, Čte Viktor Preiss, audio-interpretační extratřída, který právě slaví sedmdesátiny.

Další články

Rádio Kosmas

A ze všeho nejnebezpečnější je hříště...

Poručice švédské armády je při misi NATO v severním Kosovu těžce raněna. Než se v nemocnici probere z narkózy, na minutu a čtyřicet vteřin jí přestane bít srdce.
 | OneHotBook
Rádio Kosmas

Než přijde Blade Runner 2049...

Ano, jeden z nejlepších režisérů současnosti Denis Villeneuve natočil pokračování slavného Blade Runnera. Ikonické dílo Philipa Dicka inspirovalo k povídce Hamptona Fanchera. Než bude mít film letos v létě premiéru, bude dobré zopakovat si základní příběh. Četbou, shlédnutím filmu Ridleyho Scotta nebo poslechem audia s Martinem Myšičkou.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Vzpomínka na hlas Arnošta Lustiga

21. prosince míval Arnošt Lustig narozeniny. Letos by mu bylo bývalo devadesát, ale před pěti lety zemřel. V Českém rozhlase namluvil v cyklu Osudy svoje vzpomínky. A protože to byl dobrý vypravěč, jako by jeho osoba tím hlasem z CD vedla vás ožila.