Být strážníkem - nováčkem v New Yorku poloviny 19. století

/ Tomáš Weiss

S hlavním hrdinou knihy Bohové Gothamu se hned od počátku sžil i jeho audio interpret, herec Martin Písařík: „Timothy je člověk, který nestojí o hrdinství. To je mi sympatické. Osud a jeho bratr rozhodli za něj a on si ani nevšiml, kdy se stal tím, kým měl být: detektivem. Je chytrý, dobrý pororovatel a statečnost je pro něj nutnost, nikoli snaha se vyznamenat. Společný máme odmítavý postoj k násilí."

Další články

Rádio Kosmas

Lupička klenotů se zubní protézou a naslouchátkem

Je to taková veselá představa: důchodcovská mafie. Zákeřní a drsní senioři, kteří už se nebojí ničeho, jenom nudného čekání na smrt. A tak začnou žít dobrodružně. Ostatně, s trochou cynického realismu: i kdyby je zavřeli na doživotí, nic tak strašného už se nestane. Knihu Davida Walliamse Babička drsňačka načetl Jiří Lábus.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Nemám jako prezident žádnej životopis? Tak nějakej napiš!

Pracovala v začátcích u Václava Havla na Hradě jako ředitelka sekce Stížností a milostí. Jinak se ale Eda Kriseová a VH znali z disentu. Byla první, která byla po ruce, když bylo ze společenských důvodů potřeba Havlův život sepsat. A tak tento životopis vyšel už roku 1991. Teď vychází v dalším, doplněném vydání. Také jako audio kniha, na které čtou Daniela Kolářová a Jan Kačer.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Zmobilizovaný Jan Werich

Kdyby si mohl Jan Werich poslechnout, co všechno za posledních 25 let vyšlo, co všechno z jeho povídání bylo někde zaznamenáno a nakonec spatřilo světlo světa, asi by nevěřil vlastním uším. Jenže lidi Werichův hlas nějak uklidňuje. Už jen tím, že ho poslouchají, si sami připadají nějak moudřejší. Další werichovská dávka z rozhlasového archivu se jmenuje Velké maličkosti.