Hlasový galakoncert hvězd - rozhlasová lahůdka Sedm svědků

/ Tomáš Weiss

Rudolf Hrušínský, Rudolf Jelínek, Ladislav Kazda, Jaroslav Marvan, Radoslav Brzobohatý, Karel Höger, Dana Medřická...ti všichni v rozhlasové hře z roku 1967 Sedm svědků. Ve hře Petera Karvaše se sice vyšetřuje, ale detektivka to není. Spíš ukázka charakterů. Variace na téma: jde kolemjdoucí kolem násilnosti a co udělá?

Další články

Rádio Kosmas

AudioPoláček a jeho zdramatizované Hlavní přelíčení

Poláčkovo Hlavní přelíčení přepracoval v roce 1984 pro Československý rozhlas Stanislav Neubert a nastudoval režisér Jan Lorman. V roli Josefa Maršíka předvedl vynikající výkon František Husák, postavu citlivé, naivní a vdavekchtivé služebné Válové ztvárnila Iva Janžurová.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Příběh umučeného faráře Toufara audio

Na náhrobní desce P. Josefa Toufara můžeme číst slova, která pronesl v poslední den roku 1949 jako výzvu i povzbuzení: „Žijme tak, jako bychom již dnes zemřít měli. Žijme pečlivě jako moudří a vykupujme si časem vezdejším život věčný. Kniha Miloše Doležala o Toufarově životním osudu, až k jeho umučení komunistickou StB, teď vychází na CD jako rozhlasová četba. Účinkují David Matásek a Jana Franková.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Karel IV. sobě

A začínáme slavit 700. výročí narození slavného Lucemburka, Karla IV. Největší Čech, podle televizní ankety z roku 2005, je tedy spíš velký Evropan, protože šlechta je prostě nadnárodní ze své podstaty. Autor knižní předlohy tohoto audia J.B. Prokop má ke Kralovi IV.o to větší vztah, že někteří z jeho předků byli ve službách tohoto slavného panovníka.