Tučňák zachránce nebo zachráněný?

/ Tomáš Weiss

Tučňáci jsou, zdá se, za jistých okolností schopni věrného přátelství. Příběh Toma Mitchella není fikce. Možná si při jeho poslechu vzpomenete i na nedávnou zprávu, kdy se zachránce tučňáka pokoušel vrátit opeřence do volné přírody, ale on se za ním stovky kilometrů stále vracel. Prostě je lepší se smířit s tím, že budete mít kámoše-special. Audio planetárně oblíbené knihy čte Kryštof Hádek.

Další články

Chrám i tvrz
Rádio Kosmas

Chrám i tvrz- audio i Horníček

Svůj esejistický hold češtině vydal jazykozpytec Pavel Eisner (1889 - 1958) v roce 1946. Snad chtěl po válce připomenout, že čeština přežila a je tu stále v plné použitelnosti, ze které se bohemistům celého světa točí hlava. Legendární kniha dostala v roce 1980 víc než vhodný hlas. Pro rozhlas ji načetl Miroslav Horníček. Teď možno pořídt na CD nebo stáhnout do digi zařízení.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Anděl, příští stanice Ďábel - Metro 2033

Žít pod zemí, protože na povrchu je po dalším veledůležitém lidském kočkování radioaktivno takové, že se tam nedá vystrčit ani nos. Jak to přežít a je ještě nějaká naděje na to vylézt z díry? V osmácti letech prý na své internetové stránce publikoval ruský spisovatel Dmitry Glukovsky (1979) svoji prózu Metro 2033. Ta vyšla roku 2005 knižně a stala se předlohou počítačové hry, Teď i audio. Čte Filip Čapka.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

11 hodin12 minut Porodní báby

Až fyzicky naléhavé audio, připravené z knižní předlohy Porodní bába finské autorky Katji Kettu. Příběh porodní sestřičky, kterou osud a bezmezná láska k nacistickému poručíkovi zaplete do soukolí války víc, než by si kdy pomyslela. Autorka příběh líčí ve třech rovinách: z pozice porodní báby, nacistického poručíka Johannese, a z deníků mrtvého muže – špiona, pracujícího jak pro britskou tajnou službu, tak pro Gestapo a údajně i pro Sověty.