Vzpomínka na hlas Arnošta Lustiga

/ Tomáš Weiss

21. prosince míval Arnošt Lustig narozeniny. Letos by mu bylo bývalo devadesát, ale před pěti lety zemřel. V Českém rozhlase namluvil v cyklu Osudy svoje vzpomínky. A protože to byl dobrý vypravěč, jako by jeho osoba tím hlasem z CD vedla vás ožila.

Další články

Rádio Kosmas

Kdo se to zase vtírá do naší pozornosti?

Sedmatřicet let poté, co Ellen Ripleyová, třetí důstojnice obchodní nákladní lodi Nostromo, svedla svou vítěznou bitvu s krvelačným mimozemským organismem a ponořila se do hyperspánku, ještě pořád pluje nekonečným mezihvězdným prostorem. .Ano, ano, Vetřelec, mimozemský tvor s kyselinou místo krve...a tentokrát v audiu s hlasem Pavla Rímského.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Monstrum dr. Frankensteina oživlo ve studiu Needles

Původní verze příběhu o Frankensteinovi byla napsána během deštivého léta r. 1816, které trávila Mary Godwinová se svým nastávajícím manželem Percy Bysshe Shelleym na dovolené na Ženevském jezeře, v jehož okolí se velká část románu odehrává. Z původní hříčky se však vyklubal román, základní stavební kámen hororového žánru, který přežil přes desítky generací. Teď jako audiokniha. Pamatujete, jak byl zvukově udělán Solaris? Takže zasednout a sfouknout svíčku....
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Hromotluk a tichošlápek vyšli z psychiatrie a snaží se žít s námi

Elling a Kjell si žijí celkem spokojeným životem v psychiatrickém ústavu. Elling byl nalezen policií ve skříni, kam se schoval po smrti své matky, a Kjell zná svět pouze z fantazií, které slýchá od Ellinga. Jednoho dne Elling a Kjell dostanou možnost začít normálním životem - dostanou k dispozici byt v Oslu a je jim přidělen sociální pracovník, jenž je má kontrolovat...Kniha Invara Ambjornsena teď také jako audio.