Obytný autobus Boba Dylana zastaví v Praze

/ Tomáš Weiss

Bude to 2.7. a Bob Dylan se po čtyřech letech svého Nekonečného turné objeví opět v Praze. Jeho skalní fanoušci (Bobcats), kteří sledují jeho koncerty po Evropě (dnes, 27.6.,kupříkladu v Košicích) den za dnem, tvrdí, že je ve vynikající formě a v dobré pohodě. Dylanovi je dvaasedmdesát. Přes padesát let koncertuje, píše knihy, maluje obrazy. Žijeme v době uměle vytvářených legend. Co se moderní populární hudby týká, větší originální legendu v dnešní době těžko najít.

Další články

TV Kosmas

Lásky mezi kapkami deště - film přepsaný do knihy

Kachyňův film z roku 1979. Jeden z těch, který se povedl i přes vedoucí úlohu strany. Vůbec - tyhle žižkovské romance z první republiky (třeba Fešák Hubert) mají svoje "štýlo". V knize pochopitelně vyniká hlavě lovestory a pak souboj prťáka Bursíka s baťovskou velkovýrobou.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

V jaké kondici je česká literární kritika?

Byli jsme se s kameramanem Vojtou Polákem podívat na besedě o literární kritice. Uprostřed parného dne byli v místosti, kde téměř chyběl vzduch, přítomní téměř všichni, kteří vám v novinách a časopisech (tu a tam i na internetu) o knihách píšou.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Rok bez Psího vojáka

Před rokem umřel Filip Topol. Vlastně mladý, ale zdravotně dost poničený na to, aby to bylo nečekané. Celá jedna generace citlivěji založených lidí ho považovala za svého Mozarta. 19.6. bude v Praze, v Lucerna Music Baru vzpomínkový koncert. A knihy s jeho texty jsou ke čtení.