Když terčem stal se Revolver - nabito Kolářem a Jirousem

/ Tomáš Weiss

Nové číslo Revolver Revue má i jiné příspěvky (próza Petra Borkovce, portrét Ruth Bondyové, deníkové záznamy Veroniky Holcové....), ale ke 100. výročí narození Jiřího Koláře publikuje o něm blok plný fotek a informací. Zároveň knižní edice RR vydává sborník z Magorovy konference, která se konala v říjnu 2013 a kde se osobnost a dílo I.M.Jirouse probralo ze všech stran a úhlů.

Další články

TV Kosmas

Mahler nakreslil Muže bez vlastností

Předloha má tisíc stran a její čtení vyžaduje maximální čtenářské soustředění, které se dá přirovnat ke zdolání osmitisícovky. Tak - a teď rakouský kreslíř Nicolas Mahler knihu ještě minimalisticky nakreslil. Takže vzhůru tam, kde se ještě mnoho dobrých, romanticky zasněných lidí snaží nalézt v moderní době svou ztracenou duši lidstva, ale smrt v podobě 20. století už ťuká na dveře.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Spisovatelé budou číst ve vlaku...

Od 14. do 16. září proběhne ve vlakových soupravách City Elefant, vyrážejích z Prahy nebo do Prahy, dejme tomu do nebo z Kolína, Berouna, Benešova atd., literární festival Čtení ve vlaku. Spisovatelé čtou cestujícícím ze svých knížek. Budou mít takové vlaky zpoždění nebo zrychlení?
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Běží hošani labyrintem....

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu.