Po osmi letech vychází nová kniha Jáchyma Topola

/ Tomáš Weiss

Ta předchozí, Chladnou zemí, vyšla v roce 2009. V mezidobí stihnul Topol třeba Cenu Jaroslava Seiferta, ohlásit kandidaturu na senátora za Zelené a po dvou měsících ji stáhnout (2012), stát se programovým ředitelem Knihovny Václava Havla, vydávat knihy v zahraničí (např. Noční práce, Kloktat dehet i Chladnou zemí vyšly kromě jiných jazyků anglicky, chystají se překlady do hebrejštiny nebo arabštiny).

Další články

TV Kosmas

Pryč od lidí, mezi chápající monstra

Dvanáctiletý Conor se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky, kvůli které musí trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou. Ve škole se musí potýkat s nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože se Conorův otec odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. Film Volání netvora: Příběh života podle knihy Patricka Nesse přichází do českých kin 30. března 2017.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Jste zkurvysyn, pane prezidente!

Elegantní, prohnaný, metodický a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. Předlohou úspěšné TV série s Kevinem Spaceym byla kniha Michaela Dobbse.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Ukázka z knihy Jan Masaryk - pravdivý příběh

Jak už to známe např. z tv Bohémy - i film Masaryk je plný tzv "dramatizací", jinak řečeno zakčnění a situací, které se zakládají na filmařské licenci, nikoliv na pravdě. Proto je dobré vrátit se skutečným informacím. Kniha Jan Masaryk - Pravdivý příběh obsahuje ucelený životopis bývalého českého politika, diplomata a syna T. G. Masaryka. Autoři Pavel Kosatík, Michal Kolář. Audioukázku čte Jan Šťastný.