Zabijáci - film podle Adler-Olsena

/ Tomáš Weiss

"Carl Morck je další zachmuřenej krutopřísnej detektiv, kterej má v obličeji vepsanou všechnu bolest světa, je jako brácha Wallandera nebo Harryho Hola. S šíleným výrazem připomínající důchodce uprostřed slev „znáte z letáku“ pobíhá po severním Dánsku a hledá spravedlnost. Tihle na práškách závislí vyšetřovatelé v permanentní depresi jsou stejně nejlepší." Tolik fanoušek s nickem Slečna Smilly. V kinech od 14. května.

Další články

TV Kosmas

Video Litera - krátké medailony knih, nominovaných na Literu za překlad

Nominováni jsou: Kateřina Vinšová za Brodeckovou zprávu od Phillipe Claudela, Jarka Vrbová za Ostrov od Roye Jackobsena a trojice Lukáš Novák, Stanislav Rubáš a Zuzana Šťastná za Jen jestli si nevymýšlíš Shela Silversteina. Sledujete vyhlášení 14. dubna od 20.20 na ČT Art.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Video Litera - krátké medailonky knih, nominovaných v kategorii dětské knihy

Na Literu jsou mezi dětskými knihami nominované knihy: Škvíry od Marky Míkové, Muž z hodin od Vratislava Maňáka a Proč obrazy nepotřebují názvy Ondřeje Horáka a Jiřího Franty.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Video Litera - krátké medailonky knih nominovaných v kategorii próza

14. dubna vyhlásí pořadatelé výsledky literárních cen Magnesia Litera. V kategorii próza ji mohou dostat knihy Básník od Martina Reinera, Mlýn na mumie od Petra Stančíka, Hagibor od Heleny Slavické, Vítr, tma, přítomnost od Václava Kahudy, IMAGO, ty trubko od Hany Lundiakové nebo Předběžná ohledání od Petra Pazdery Payna.