Krásná farmářka a tři chlapi v chalupě

/ Tomáš Weiss

Pomalu, neuspěchaně, zarámováno vděčnou kulisou rustikálního anglického venkova druhé poloviny 19. století se odvíjí vyprávění o hledání skutečné lásky, která není pouze krátkodechou vášní, ale hlubokým a trvalým vztahem. A tak na ni v tomhle milostném epickém příběhu Daleko od hlučícího davu Gabriel trpělivě čeká, William se zalyká láskou, v kterou již nevěřil, a Frank ji po vojensku dobývá.

Další články

TV Kosmas

Do kin přišel film o Vráťovi Brabencovi

Na knize novinářky Renaty Kalenské staví filmové zpracování, které zachycuje rozhovory Kalenské a Plastika Brabence – improvizovaná povídání, odehrávající se na místech, jež pro Brabence a Kalenskou něco znamenají. Vzniklo tak pásmo nezávazného filozofování, sebeironických vtipů i poznámek o životě ptáků a přírodě jako takové. Záznamy povídání obou aktérů, většinou snímané ruční kamerou, jsou prokládány poetickými vsuvkami.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Čerstvá knihkupkyně BioMasha doporučuje dětem....

Chtěli jsme v pražském knihkupectví Baobab natočit pár dětských knih, abychom připomenuli rodičům, že se kniha za vysvědčení může někdy i přes počáteční odpor obdarovaného nakonec během prázdnin s výtečníkem skamarádit. Ale to jsme netušili, že nás za pultem čeká právě čerstvá knihkupkyně, slam poetry BioMasha.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Přicházím o své včerejšky

Jsme civilizace mocná, ale také zranitelná. Plná individualismu a hrdosti na svojí osobní jedinečnost. Ale co když nás náš mozek začne zrazovat? Co když nám začne vyhasínat inteligence? Dočkáme se v našem okolí solidarity a lásky? Neuroložka Lisa Genova napsala silnou knihu o tom, jak postupná demence vstupuje do života profesorky na Harvardské univerzitě. A pochopitelně i do životů jejího okolí. Ve filmové adaptaci s vynikající Julianne Mooreovou.