Salanderová v síti - tedy ani nahá, ani oblečená?

/ Tomáš Weiss

Čtvrtý díl Milénia má jiného autora, ale stejné hrdiny. Jeho vydání - originálu i českého překladu zároveň 27.8. - ukáže, jestli se podařilo na Larssona napínavě navázat. Čtenářskou debatu možná zaplaví superlativy a možná vzdychání nad nastavovanou kaší.

Další články

TV Kosmas

Filmový dokument o Filipu Topolovi

Film Václava Kučery Takovej barevnej vocas letící komety připomene Filipa Topola. Dokumentární snímek, který vstoupí do tuzemských kin 24. září, vypráví o skladateli, textaři, klavíristovi a zpěvákovi skupiny Psí vojáci, jehož tvorba zasáhla tři generace.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

John Luther není žádný rada Vacátko

Neil Cross je tvůrcem a výhradním autorem seriálu Luther, za který byl dvakrát nominován na prestižní ocenění Emmy Awards za nejlepší scénář a byl vysílán ve více jak 160 zemích světa. Je také hlavním scénáristou špionážního seriálu BBC Spooks šesté a sedmé série, dvou epizod Pána času (Doctor Who), Crossbones - akčního dobrodružného seriálu pro NBC s Johnem Malkovichem v hlavní roli. V roce 2011 jej magazín Variety zařadil na prestižní seznam deseti nejlepších scénáristů.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Děda byl ta správná část světa, Husák ne-Husák

"Jmenuji se Patrick Zandl a žádná z věcí, které jsem udělal, není ta, která by vešla do velké historie a za které by se stavěl pomník a na domy se tesaly vzpomínkové desky. Jenže jak říkával děda: kdyby Bůh chtěl, aby se o lopatu dalo opírat, udělal by na konci polštář. A to je moudro, jehož jsem se snažil držet. Vždycky, když se něco dělo, být aktivní součástí, nebýt mlčící většinou, za kterou se vyjadřuje někdo jiný, za kterou něco dělá někdo jiný." Patrick Zandl, Husákův děda