Autobus na cestu autobusem

/ Tomáš Weiss

Možná vás titulek zaskočil. Ale přesně tak to je - vyšel komiks Autobus, který ve formě jednotlivých stripů vznikal od roku 1978 pro americký měsíčník Heavy Metal. Titulním hrdinou je autobus. No vždyť jo. Jasně. Nebo vám snad cesty sockou do háku nebo po šichtě připadají málo surrealistické?

 

Autobus

350

Další články

TV Kosmas

Nikdy se nevrááátííí, pohádka mlááádíííí....

...ale vzpomínky na něj (často privátně zidealizované) patří k těm hezčím okamžikům stáří. A tak většinou celkově chátrající staří muži pokukují po mladých ženách a dívkách a tam někde za očima jim běží jejich soukromý Dekameron. Tak jako ve filmu Mládí režiséra Paola Sorrentina, který je i autorem scénáře. Ten teď vychází v knižní podobě.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Románový životopis Stalinovy dcery

Monika Zgustová je spisovatelka a překladatelka do španělštiny a katalánštiny (Hašek, Hrabal, Kundera, Škvorecký, Havel....) Zvlášť pro ty, kdo nevědí nic o osudech jediné Stalinovy dcery Světlany Allilujevy, to bude hodně dobrodružné čtení. Hlavně o tom, jak člověka takový tatínek poznamená na celý život a nedá se před tím utéct.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Jak operovali doktora Ratha

V Show Jana Krause vystoupil novinář Radek Kedroň, autor knihy Operace Rath. To co jsme měli možnost několik let pozorovat, a sice mistrovství republiky v hadím kroucení, doplnil v knize o další podrobnosti. Třeba o tom, jak se nám doktor snaží vsugerovat, že je politický vězeň.