Už 100 proListovaných knih

/ Tomáš Weiss

Projekt scénického knižního čtení Listování slaví hned zkraje roku 2016 už 100. dramatizovaný titul. Od 10. ledna se opět vydává do českých a moravských měst, tentokrát s Pohádkami pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče. Připomeňme si, jak Listování nastudovalo Inferno Dana Browna. Ten řekl po premiéře: „Ty jo, to bylo dokonalé espresso z mé knihy!"

Další články

TV Kosmas

Mýtus o bílé velrybě

Čím se inspiroval Herman Melville, když psal svůj světoznámý román o souboji mezi Moby Dickem a kapitánem Achabem? Vraťme se prostřednictvím knihy - dokumentárního románu Nathaniela Philbricka a podle ní režisérem Ronem Howardem (Čistá duše, Šifra mistra Leonarda...) natočeného filmu do časů, kdy při lovu velryb ještě člověk riskoval svůj život a tedy šlo plus minus o čestné setkání. V hloubkách oceánů mohlo žít cokoliv....
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Letos je Zmrtvýchvstání už v adventu

Vítejte v časech a na místě, kde postarat se o sebe od A do Z byla jediná šance jak přežít do druhého dne. Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Lovec se synem na výpravě za kožešinami. Indiáni. Rozzuřený medvěd. Vyhrabání se z vlastního hrobu. Tuhý kořínek a drsná příroda. Pomsta. Klidně u toho můžete mít zapálené svíčky na adventním věnci.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Šlechtické stolování a servis

Kniha, která se jmenuje Kuchyně a stolničení na šlechtických sidlech, je mimořádná hned v několika směrech. Pavla Kalousová v ní představila ve vší parádě svoje nadšenectví. Těžko si představit v téhle specializaci knihu, která by mohla být podrobnější. Kniha je překrásně vydaná, se vší parádou. A autorka si ji nakonec vydala vlastním nákladem. Klobouk dolů!