Ludmila Ulická přijela do Prahy se Zeleným stanem

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Nabízíme video-miniaturu z pražského setkání se skvělou ruskou spisovatelkou Ludmilou Ulickou. Zájem o ni byl veliký. Určité Rusy milujeme, vždycky to tak bylo. Jen se nesmí lísat k samoděržaví.

 

Další články

TV Kosmas

Lékař bez hranic Tomáš Šebek u Jana Krause

Chirurg Tomáš Šebek popsal ve svých knihách práci Lékařů bez hranic na misích v Haiti a v severním Afghanistánu. V Show Jana Krause máte možnost se s ním zprostředkovaně setkat.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Nenechte si ujít nové vydání Landsmannovy hornické autobiografie

Kultovka jak cyp. Když v roce 1999 vyšla prvotina Ivana Landsmanna Pestré vrstvy, byla to událost sezóny. Autobiografický román z prostředí ostravských dolů a holandského exilu strhnul vypravěčským tempem a tím, že byl napsán ostravštinou a hornickým slangem. Tenhle v pravém slova smyslu dělnický román "fárá" i po letech. V ostravském Divadle Petra Bezruče podle něj dokonce vzniklo představení.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Neskutečně nepřizpůsobivý život Jany Černé

Životní příběh dcery Mileny Jesenské Jany Krejcarové - Černé stopovala pět let polská bohemistka Anna Militzová. Výsledkem je kniha Ani víru ani ctnosti člověk nepotřebuje ke své spáse. Jak se říká: Páni nechť si drží klobouky, dámy ať si vykasají sukně, tenhle tobogán pěkně sviští.