Heya heya, Scandinavia!

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Skandinávská literatura bude hlavním hostem letošní pražského knižního veletrhu Svět knihy, který proběhne na Výstavišti od 12. do 15. května. Přijede 17 severských autorů a o všech těch Švédech, Norech, Dánech, Finech a Islaďanech se konečně dozvíme něco víc, než že jen vyšla další detektivka.

Další články

TV Kosmas

Vydavatelství OneHotBook uvádí...už brzy 100.audioknihu

Tím "brzy" se myslí zhruba konec roku 2016. U vydavatelství, které funguje necelých 5 let je to celkem slušný fofr, protože výroba audioknihy není žádná legrace. Časově, technicky ani finančně. Víc s Martinem Pilařem , šéfem vydavatelství.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Dějiny transplantovaného srdce v Polsku aneb Zbygniew Religa

Byl první, kdo v Polsku transplantoval pacientovi do hrudi cizí srdce. Vyučen v Americe, vrátil se v sedmdesátých letech do komunistického katolického Polska a začal zakládat provozně i eticky nový lékařský obor. Svojí bohatou kariéru profesora a rektora zakončil nakonec v letech 2005 až 2007, kdy byl ministrem zdravotnictví. HBO o něm natočila v roce 2014 film Bohové. Ano, jeho pacienti ho považovali za světce.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Další z návratů Knihy džunglí

Nikdy neskončí nové a nové objevování klasického příběhu Rudyarda Kiplinga. Člověčí mládě vychované zvířaty v divočině a z toho vyplývající další situace. Teď vystoupilo do kin nové filmové zpracování. První film natočili už v roce 1942. Ten letošní režíroval Jon Favreau.