A další zfilmovaná kniha, tentokrát Obr Dobr

/ Tomáš Weiss

Roald Dahl měl fantazii, která láká filmaře k uchopení. To máme jen na první dobrou Matildu, Fantastického pana Lišáka, Karlík a továrna na čokoládu a teď - Obr Dobr v realizaci Stevena Spielberga. A v září to bude 100 let od spisovatelova narození.

 

Další články

TV Kosmas

Kreslený Zátopek - proběhni se knihou

Milý Emile, to bys koukal, jak tě "Devětadevadesátka" vykreslila a jak tě nejameričtější český spisovatel s vzorovým českým jménem Jan Novák popsal. Milý Emile, kdyby mi někdo řekl, že z komiksu o tobě bude bestseller, myslel bych, že má pěknejch pár promile. A vida! Možná se jako komiks ještě podíváš i letos na olympiádu?
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Alenka, která prochází zrcadlem

Samozřejmě, že po úspěchu první části muela přijít i část druhá. V hlavních rolích druhého dílu se stejně jako ve snímku Tima Burtona z roku 2010 objeví Mia Wasikowska a Johnny Depp. Režie se tentokrát chopil James Bobin.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

První lichožroutí video z připravovaného filmu

Lichožrouti táhnou dál světem. Příběhy Pavla Šruta a Galiny Miklínové dál táhnou vítězně světem. Po překladech do několika jazyků včetně polštiny, španělštiny a slovinštiny, se právě dokončuje animovaný film, který by měl být v kinech na podzim 2016.