Bezbřehá Nebřenského Vltava

/ Tomáš Weiss

Já čekám v Čechách a život už je blízko / Ten můj s plnou miskou už je hrozně blízko! / Já čekám v Čechách a život už se blíží / Ten můj s jednou lyží už se rychle blíží! / Marx, Engels, Beatles – to je můj rytmus! / Tak co je s ním že netančíme / Marx Engels Beatles – to je můj rytmus! / Pusť na mě štych já to fakt řeknu! Tak hop! / Gott – Husák team táta vzal dráhu / Krumpáč a kýbl ať žije mír! Třicet let uteklo od vzniku bigbeatově-reklamní skupiny Vltava.

Další články

TV Kosmas

Nejkrásnější české knihy: blondýnky nebo brunetky?

Ceny o nejkrásnější knihy roku 2015 byly letos vyhlášeny s jasnou otázkou: jaká jsou vlastně kritéria krásy? Univerzální nebo individuální? Proč by nemohlo vyhrát knih třeba 99 a porotcem nemohl být čtyřletý kluk nebo třeba modelka? Na výstavu do pražského letohrádku Hvězda se zašel podívat kameraman Vojta Polák.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

A další zfilmovaná kniha, tentokrát Obr Dobr

Roald Dahl měl fantazii, která láká filmaře k uchopení. To máme jen na první dobrou Matildu, Fantastického pana Lišáka, Karlík a továrna na čokoládu a teď - Obr Dobr v realizaci Stevena Spielberga. A v září to bude 100 let od spisovatelova narození.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Kreslený Zátopek - proběhni se knihou

Milý Emile, to bys koukal, jak tě "Devětadevadesátka" vykreslila a jak tě nejameričtější český spisovatel s vzorovým českým jménem Jan Novák popsal. Milý Emile, kdyby mi někdo řekl, že z komiksu o tobě bude bestseller, myslel bych, že má pěknejch pár promile. A vida! Možná se jako komiks ještě podíváš i letos na olympiádu?