Záznam tiskovky k 10. Velkému knižnímu čtvrtku z kavárny Lucerna v Praze

/ Tomáš Weiss, František Plzák

7. září se konala v pražské kavárně Lucerna tisková konference. Důvodem setkání bylo informovat o českých novinkách, které se objeví 13. října již podesáté v rámci akce, kdy se v jeden den dostane na knihkupecké pulty několik zajímaých knižních novinek, které tak odstartují podzimní knižní sezónu. Akci uváděl Petr Vizina, vedoucí kulturní redakce ČT 24.

Další články

TV Kosmas

Celý můj život bude teď posuzován podle těch několika vteřin!

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. Film podle knižní předlohy.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

To jsem ale dělal perfektní sviňárny, co?

Do kin přichází dokumentární film Rino - Příběh špióna o českém krtkovi ze CIA Karlu Köcherovi. Není divu, ten příběh je až neuvěřitelný. Určitě by vydal i na hraný celovečerák. Ale nebyl by to žádný 007, spíš mrazivý biják o zvláštní ochotě posloužit lžím a dalším špatnostem.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Oční důmyslná sebepropagace

Daleko od webových připojení, v neproniknutelných hvozdech Vysočiny, zachytil pohotový mobil editora OKA, jak nelení a řítí se za přeludem knižních informací. Pošlete tu dramatickou podívanou na obětavého rytíře poznávání dál, ať nikoho nemine!