Gangsterka z rumového podsvětí

/ Tomáš Weiss

Film Pod rouškou noci se odehrává v bouřlivých 20. letech v období prohibice, která nedokázala zastavit přísun alkoholu v podzemní síti vedené gangstery. Joe Coughlin, syn bostonského policejního náčelníka, se už hodně dávno otočil zády ke své tvrdé výchově, aby se mohl stát psancem. Ale i zločinci mají svá pravidla a Joe poruší to nejdůležitější: naštve největšího kápa tím, že mu ukradne peníze a milenku.

Další články

TV Kosmas

Tři krátké rozhovory s českými autory Velkého knižního čtvrtku - Padevět, Stančík, Fialová

Jejich knihy budou určitě 13. října patřit k těm nejdiskutovanějším. Jiří Padevět pokračuje ve svých historických průvodcích, tentokrát s třeskavinou jménem poválečný odsun a další surovosti, Petr Stančík si v Andělím vejci pohrává mimo jiné i s dvěmi časovými rovinami (19. století a konec 2. světové) a Lucie Fialová nakoukla do tvůrčí dílny hudební skupiny hendikepovaných a zahlédla tam hromady černého humoru
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Záznam tiskovky k 10. Velkému knižnímu čtvrtku z kavárny Lucerna v Praze

7. září se konala v pražské kavárně Lucerna tisková konference. Důvodem setkání bylo informovat o českých novinkách, které se objeví 13. října již podesáté v rámci akce, kdy se v jeden den dostane na knihkupecké pulty několik zajímaých knižních novinek, které tak odstartují podzimní knižní sezónu. Akci uváděl Petr Vizina, vedoucí kulturní redakce ČT 24.
 | Tomáš Weiss, František Plzák
TV Kosmas

Celý můj život bude teď posuzován podle těch několika vteřin!

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. Film podle knižní předlohy.