Velké dějiny zemí Koruny české komplet

/ Tomáš Weiss

Tohle je skutečná knižní událost! Od roku 1999 až do tohoto týdne vydávalo nakladatelství Paseka asi největší knižní projekt v ČR za posledních 25 let. 19 svazků, přes 14 000 stran, 3000 obrázků, 175 map...to vše od kolektivu 21 autorů.

Další články

TV Kosmas

Už brzy nový román Petry Hůlové Macocha

"Vždycky mi přišlo trapný psát o sobě a zdráhala jsem se, ale tuhle knihu vypráví ženská, která píše knížky. A vypráví o svých stavech a běsech. Nandala jsem si masku klepny a s velkou nadsázkou v té knize mluvím o věcech, které mám blízko sebe." Záznam čtení pochází z Měsíce autorského čtení 2013, který pořádá každý rok v létě nakladatelství Větrné mlýny.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Labyrint představuje Revue

Nové dvojčíslo Revue Labyrint, která už vychází 24 let. Poslední roky už jen jedenkrát ročně. 256 stran a v hlavní roli jídlo.Od vegetariána k masožroutovi, od hladu až k přejídání. Filosofie jídla, estetika jídla...A literatura a výtvarné umění.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Blade Runner - je e-kniha taky replikant?

Philip K. Dick napsal knihu a Ridley Scott podle ní v roce 1982 natočil filmovou sci-fi klasiku. Jednotka Blade Runner je pověřena vyhledáváním a zneškodňováním replikantů - robotů s lidským tělem i myšlením. Na Zemi totiž dostali/y zákaz pobytu, ale nedodržují ho. Text knihy si teď na vlastní nebezpečí můžete pořídit i do čtečky.